Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σενάρια επί σεναρίων στο Μαξίμου ακόμη και για ψήφιση-εξπρές των Πρεσπών πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας!


Με την απαραίτητη πλειοψηφία να έχει βρεθεί προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά η κυβέρνηση, στο Μαξίμου επεξεργάζονται διάφορα σενάρια. Ένα εξ αυτών είναι η ψήφιση-εξπρές της ανθελληνικής Συμφωνίας των Πρεσπών ακόμη ίσως και πριν το Σαββατοκύριακο!  Είναι ένα σενάριο....
που τις τελευταίες ώρες κερδίζει δυναμικά έδαφος γύρω από τα γραφεία της Βουλής και στο Μαξίμου δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν διαδικασίες εξπρές όσο αφορά το τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα του Σκοπιανού.     Τι κι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής σήμερα κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να παραχωρήσει περισσότερο χρόνο για διαβουλεύσεις στο Σκοπιανό;  Στο Μαξίμου είναι πολύ πιθανόν να φέρουν στα μέτρα τους τα χρονοδιαγράμματα παίζοντας με τους…κανονισμούς της Βουλής για πολλοστή φορά.  Τώρα μάλιστα που στην κυβέρνηση είναι…ήσυχοι ξέροντας πως με την στήριξη του 151ου βουλευτή, του Σπύρου Δανέλλη, μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία, η κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών προς διαβούλευση και ψήφιση στην Βουλή δεν αποκλείεται να γίνει σε μερικές ώρες από τώρα!  Δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης αργά το βράδυ της Τετάρτης.  Κατά αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως όλα να έχουν τελειώσει μέχρι το Σάββατο βράδυ!  Ο χρόνος που θα δοθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, εφόσον κατατεθεί η Συμφωνία την Πέμπτη, πιθανότατα να είναι ο ίδιος με τον χρόνο που δόθηκε και στην ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή περίπου 48ωρα!  Για την ώρα τα παραπάνω αποτελούν απλώς σενάρια, που «ψιθυρίζονται» τις τελευταίες ώρες στους βουλευτικούς «κύκλους» της Βουλής και που φέρνουν προ εκπλήξεως τους διοργανωτές του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας.  Θυμίζουμε πως το συλλαλητήριο για την Μακεδονία μπροστά από την Βουλή είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Κυριακής.  Οι αμέσως επόμενες ώρες θα κρίνουν εάν τα παραπάνω σενάρια βγουν έστω και κατά το ήμισυ αληθινά, με την κυβέρνηση να κάνει άλλη μία «πολιτική τρίπλα» στο Σκοπιανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive