Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Εκτακτο: Οχι στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Σ. Ξηρός
Ο 55χρονος πολυισοβίτης που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας , ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Πρόκειται για το ίδιο άρθρο που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος για την αποφυλάκισή του....
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμα απέρριψε το αίτημα του ισοβίτη της 17Ν για αποφυλάκιση, λόγω προβλημάτων υγείας. Στην αίτησή του αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το νόμο, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».  Από την άλλη πλευρά ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.  Επίσης τόνιζε ότι προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ξηρό είναι η έκτιση 25 πραγματικών ετών. Ο αντεισαγγελέας εκτιμούσε, αντιθέτως, ότι ο Ξηρός δεν μπορεί να «υπαχθεί» στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς το τελευταίο δεν αφορά – σύμφωνα με τις βουλές του νομοθέτη – εγκλείστους με ποινές πολλαπλών ισοβίων.  Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 με διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι», καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%.  Ωστόσο, ο ισοβίτης αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή. Το διάστημα εκείνο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε γνωστοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του Σάββα Ξηρού, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια». Όπως είχε αναφέρει στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, «από την ρύθμιση ωφελούνταν τρεις κρατούμενοι, ο Σ. Ξηρός και άλλοι δύο καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο εκ των οποίων ο ένας ήδη απεβίωσε».

1 σχόλιο:

  1. Το να αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος που ρουφηξε το αιμα του λαουτζίκου με νομικίστικες τυπολατρικες διαταξεις που προεβαλαν τα σαινια οι δικηγοροι των χρυσορουφηδων μοχλευοντας νταιλικι την Δικαιοσυνη να τους ελευθερωσει και από την άλλη να μενει μεσα για να σαπισει ενας φυσει και θεσει αναπηρος 98% πραγματικης και όχι ...Φλωριστικης αναπηριας,ειναι αδικια και εξοργιζει τον κοινο νου.Τιειναι σε θεση να κανει ο Ξηρος τωρα...?Ενώ ο Ριχάρδος θα εξακολουθησει να ρουφαει το αιμα του λαουτζίκου με πολλαπλα μπουρια!!και με μεγαλυτερη λυσσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive