Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ!!! ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ …Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ; Του *Παναγιώτη Αποστόλου

ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ …Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ;
Σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Νίκος Κοτζιάς… Άκουγα τη Δευτέρα το πρωί (3 Δεκεμβρίου 2018) τον Δημήτρη Καζάκη στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και ομολογουμένως με ορισμένα από αυτά που άκουσα έμεινα άφωνος!..
Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τράγκα – Καζάκη επικεντρώθηκε στον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά! Τον ολετήρα του εθνικού ζητήματος της απόδοσης του ονόματος, της εθνότητας και της γλώσσας της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, διά μέσω της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών! Αφού ο Δημήτρης Καζάκης υπηρετώντας επί μια 20ετία το ΚΚΕ (αποχώρησε το 1994), έχει ιδίαν αντίληψη περί της πολιτικής ποιότητας του αριβίστα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, του Νίκου Κοτζιά, με τον οποίο συμπορεύτηκε για πολλά χρόνια στον Περισσό!
Υπερασπιστής του δικτάτορα Γιαρουζέλσκι ο Νίκος Κοτζιάς…
Είπε λοιπόν ο Δημήτρης Καζάκης, ότι ο Νίκος Κοτζιάς εγκατέλειψε το ΚΚΕ, το επονομαζόμενο “βρώμικο 1989” καταγγέλλοντάς το για δεξιά στροφή! Κάτι που μας ήταν γνωστό! Όπως γνωστό μας ήταν επίσης, πως ως επικεφαλής της ιδεολογικής επιτροπής του ΚΚΕ το 1975 καρατόμησε τη μισή οργάνωση του κόμματος, ισχυριζόμενος ότι αυτό έγινε για λόγους ιδεολογικής καθαρότητας! Καταδεικνύοντας έτσι, το γεγονός ότι υπήρξε ένας πάρα πολύ σκληρός κομμουνιστής! Ένας ακραίος κομμουνιστής, που δεν δίστασε το 1981 να υπερασπιστεί το στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία! Όπου, ο Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι προσπαθώντας να καταστείλει κινήματα υπέρ της Δημοκρατίας, όπως την “Αλληλεγγύη” του Λεχ Βαλέσα, δεν δίστασε να σκοτώσει αντιφρονούντες του Καθεστώτος του, αλλά και να διώξει και φυλακίσει πολιτικούς αντιπάλους του, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους!
Υπερασπιστής και του στυγνού κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας…
Όμως αυτά που δεν ξέραμε και τα οποία μάθαμε διά μέσω της συνέντευξης του Δημήτρη Καζάκη, ήταν πως ο Νίκος Κοτζιάς θεωρούσε ότι ήλεγχε το ΚΚΕ και ήθελε να είναι ο μελλοντικός ηγέτης του. Για τον λόγο αυτό, αλλά και λόγω της υπέρμετρης σκληρότητας και αυταρχικότητάς του, στην ιδεολογική επιτροπή του ΚΚΕ τον αποκαλούσαν με το προσωνύμιο “Στάζι” (σ.σ. ήταν το υπουργείο κρατικής ασφαλείας της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που κατασκόπευε τη ζωή των πολιτών της χώρας)! Αυτού του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας ήταν λάτρης ο Νίκος Κοτζιάς!
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, την εποχή εκείνη ήθελε να ξεφορτωθεί από το κόμμα όσους είχαν ιδιαίτερες σχέσεις και επαφές με τη Μόσχα και τους οποίους είχε πλησιάσει η KGB και η Stasi! Έτσι, το “δαχτυλίδι” δόθηκε τον Ιούλιο του 1989 στον Γρηγόρη Φαράκο! Τον οποίο Φαράκο (σ.σ. κατά Δημήτρη Καζάκη) τον υπέδειξε το Κ.Κ. Σοβιετικής Ενώσεως!
Σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Νίκος Κοτζιάς;
Ωστόσο, από την αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στον Γιώργο Τράγκα, το σημείο το οποίο πραγματικά είναι πολιτική βόμβα και άγνωστη στους Έλληνες πολίτες, είναι πως ο Νίκος Κοτζιάς διατέλεσε σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (;;;)! «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον πήρε στο ΥΠΕΞ και εκεί τον βρήκε ο Πάγκαλος» (σ.σ. ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν Αναπληρωτής ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, από 13 Οκτωβρίου 1993 έως 8 Ιουλίου 1994)!
Έτσι άρχισε να χτίζεται το διπλωματικό όραμα του μεγαλύτερου σύγχρονου πολιτικού αριβίστα, ο οποίος δεν διστάζει να κάνει “ιδεολογικές υπερβάσεις” προς χάριν της ματαιοδοξίας του και της ανέλιξής του στην Εξουσία! Δηλαδή, μιλάμε για έναν πολιτικό “ελεύθερο σκοπευτή”, σαλταδόρο της πολιτικής, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, χωρίς συναισθηματισμούς, που θυσιάζει τα πάντα προς τέρψη της εξουσιολαγνείας του!
Και το τελευταίο που κράτησα από όσα είπε ο Δημήτρης Καζάκης, είναι πως ο Νίκος Κοτζιάς, εφάρμοσε ως ΥΠΕΞ την πολιτική των ΗΠΑ. Μεθόδευσε, υλοποίησε και έκανε πράξη την Συμφωνία των Πρεσπών!
Θα παρακαλέσω να κρατήσετε αυτή την τελευταία αναφορά στον Νίκο Κοτζιά!
Από πολέμιος, σήμερα άνθρωπος των Αμερικανών ο Νίκος Κοτζιάς…
Επιστρέφοντας στην διπλωματική ανέλιξη του Νίκου Κοτζιά, να πούμε ότι το 1996 γίνεται ο βασικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου (σ.σ. στην κυβέρνηση Σημίτη υπήρξε ΥΠΕΞ ο Γιώργος Παπανδρέου από 19/2/1999 – 13/4/2000 αντικαθιστώντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο που ήταν ΥΠΕΞ από 25/9/1996 – 19/2/1999 λόγω της βρώμικης υποθέσεως Οτσαλάν)! Λέγεται, ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος αντιπαθούσε μέχρι θανάτου τον σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκο Κοτζιά!
Στη συνέχεια, μετά την επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Κοτζιάς αναλαμβάνει επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών)! Και η σύγκρουσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου έρχεται όταν ο μωροφιλόδοξος Νίκος Κοτζιάς δεν χρήζεται Υπουργός Εξωτερικών – όπως εναγωνίως περίμενε – αλλά ο Δημήτρης Δρούτσας!
Όμως αυτό, που διακαώς περίμενε χρόνια έγινε πραγματικότητα – με την βοήθεια των Αμερικανών, με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια είχε δημιουργήσει άριστες σχέσεις ο κομμουνιστής Νίκος Κοτζιάς – τον Ιανουάριο του 2015! Ήταν πλέον ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Ποιος, αυτός, ο Νίκος Κοτζιάς, έγινε άνθρωπος των Αμερικανών, που σε συνέντευξή του την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού (2004-2008) Αλέκος Αλαβάνος είπε, πως ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο πρωταγωνιστής στους αριστερούς αγώνες κατά των αμερικανικών Βάσεων στην Ελλάδα! Των Βάσεων του θανάτου, ε… Νίκο Κοτζιά;
Ωστόσο, εφαλτήριο της προσέγγισης Αλέξη Τσίπρα, του πολυπράγμονα Νίκου Κοτζιά, ήταν η γέφυρα που έστησε με την πολιτική κίνηση “Πράττω”, με μια δυναμική σε όλη την Ελλάδα! Στην οποία εγκλώβισε πολλούς ανυποψίαστους συνεργάτες – που στην πορεία τον κατήγγειλαν – προβάλλοντας και ενισχύοντας μόνο το εγώ του!
Ο δημοκρατικός παράδεισος για το Νίκο Κοτζιά ήταν η Πολωνία του Γιαρουζέλσκι…                                                                      
Δείτε παρακάτω, τι είπε στην εισήγησή του στο ΣτΕ ο κ. Ποταμιάς, όπου εκδικάζεται η κατάθεση αγωγής κακοδικίας του περιοδικού Athens Review of Books, κατά καταδικαστικών αποφάσεων και στο οποίο Ειδικό Δικαστήριο προεδρεύει η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου! Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου!
«Ο Νίκος Κοτζιάς, ως δημόσιο/πολιτικό πρόσωπο ήταν επιτρεπτό στα πλαίσια ενός ανοικτού διαλόγου, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, να υφίσταται έντονη κριτική για την πολιτική του δραστηριότητα, η κριτική αυτή εντάσσεται στη γενικότερη ανοχή που πρέπει σε μία δημοκρατική κοινωνία να υφίσταται για απόψεις ή γνώμες που είναι δυνατόν ακόμη και να θίξουν ή να σοκάρουν. Ο χαρακτηρισμός του Νίκου Κοτζιά στο επίμαχο δημοσίευμα ως “γκαουλάιτερ του σταλινισμού” αποτελεί αξιολογική κρίση, έντονη κριτική προς το πρόσωπο του θιγομένου, εντούτοις εντάσσεται στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου και στηρίζεται σε ευρύτατη πραγματική βάση: ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ τούτου τεκμαίρεται ότι εκθείαζε τα καθεστώτα του “υπαρκτού σοσιαλισμού”, είχε το προσωνύμιο “ο Σουσλόφ του ΚΚΕ”, εκπροσώπησε το ΚΚΕ το 1980 στο 3o Συνέδριο Κοινωνιολογίας που οργάνωσε η Ακαδημία Επιστημών της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το 1981 εκδόθηκε το βιβλίο του “Η Πολωνία και Εμείς” στο οποίο παρουσίαζε τη δημοκρατική Ελλάδα σαν αυταρχικό καθεστώς και την Πολωνία της δικτατορίας του Γιαρουζέλσκι σαν δημοκρατικό παράδεισο. Ο Νίκος Κοτζιάς συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του προπαγανδιστικού βιβλίου με τίτλο “Der autonome intelleut” (Ο Αυτόνομος Νους) που γράφτηκε υπό την καθοδήγηση του Μάνφρεντ Μπουρ (Manfred Buhr) επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ (και πράκτορα της Στάζι με το ψευδώνυμο “Ελαφοπόδαρος”). Υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν ανάμεσα σε στελέχη του καθεστώτος Χόνεκερ. Από τα ανωτέρω, και από άλλα στοιχεία που προσκομίζουν και επικαλούνται με την κρινόμενη αγωγή οι ενάγοντες συνάγεται ότι η αξιολογική κρίση “γκαουλάιτερ του σταλινισμού” έχει πραγματική βάση και μπορεί να στηρίξει τον επίμαχο χαρακτηρισμό» (Πηγή: Protagon.gr)!
ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Νίκος Κοτζιάς;
Θεώρησα χρήσιμη και επιβεβλημένη αυτή την εκτενή μου αναφορά στον πρώην ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Νίκο Κοτζιά! Του κατοίκου κατά την παιδική ηλικία, της γκλαμουράτης Κηφισιάς και της φοίτησης στη σχολή Μωραΐτη, του ιδιωτικού σχολείο των προνομιούχων οικογενειών! Του συμβούλου του “κεντροδεξιού” Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του “σοσιαλιστή” Γιώργου Παπανδρέου και του “αριστερού” Αλέξη Τσίπρα! Γιατί το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα! Του αντιαμερικανού που μεταβλήθηκε στο πιο χρήσιμο και υπάκουο εργαλείο των ΗΠΑ!
Όταν λοιπόν η αξιοσέβαστη και ειδικού χειρισμού υψηλών υποθέσεων πηγή μου, από την Αμερική, μου έδωσε την παρακάτω είδηση, ειλικρινά μου έπεσε το τηλέφωνο! Ένιωσα αμηχανία! Έπαθα παράκρουση! Μετά δε το αρχικό σοκ, ζήτησα να μου επαναλάβει: «Μην εκπλαγείς αν στην επόμενη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ΥΠΕΞ να είναι ο Νίκος Κοτζιάς! Τον οποίο επιμελώς απέσυραν από την κυβέρνηση Τσίπρα, αφού είχε κάνει με μεγάλη επιτυχία, όλη τη βρώμικη δουλειά με την συμφωνία των Πρεσπών και έπρεπε να “προφυλαχτεί”, αφού στο ζήτημα αυτό όλα πλέον είναι διαδικαστικού χαρακτήρα! Και υπάρχουν κι άλλα θέματα, που πρέπει να κλείσουν με την επόμενη κυβέρνηση»!
Γίνεται, γίνεται, βεβαίως και γίνεται…
Στη συνέχεια αυτών των πληροφοριών, προσπάθησα να συνθέσω τα δεδομένα και κατά πόσον αυτές μπορούν να έχουν δόση αληθείας!
Από όσα παραπάνω διαβάσατε, θεωρώ ότι αξιολογείτε, πως όλα στην Ελλάδα των Μνημονίων μπορούν να γίνουν! Άλλωστε έγιναν κατά το παρελθόν! Όταν συγκυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Όταν συγκυβέρνησε η “ριζοσπαστική αριστερά” (ΣΥΡΙΖΑ) με ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται δεξιό (ΑΝΕΛ)! Όταν λίγες δεκαετίες πριν, τα είχαν βρει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ εν ονόματι της κάθαρσης, κάθαρση που ποτέ δεν έγινε!
Άρα όλα είναι πιθανά! Αφού την μπαγκέτα της ορχήστρας την κρατά ο μαέστρος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι Αμερικάνοι!
Αν λοιπόν στο Συνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δείτε και ακούσετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “περιθωριοποιεί” Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη, προβληματιστείτε! Αν στο Συνέδριο ακυρώσει τις Αντιπροεδρίες (για Άδωνη Γεωργιάδη χτυπάει η καμπάνα), προβληματιστείτε!
Το κόμμα πρέπει να φύγει από την “κεντροδεξιά” και να αγγίξει τις παρυφές της “κεντροαριστεράς”! Δείτε πρόσφατο κρυφό ραντεβού Μητσοτάκη – Διαμαντοπούλου – Κοντογιαννόπουλου! Δείτε το φάγωμα από την Αθήνα του “δεξιού” Πατούλη με τον αλληθωρίζοντα προς τα αριστερά Κώστα Μπακογιάννη! Δείτε την επιλογή για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ με την στήριξη του Νίκου Ταχιάου, μας δείχνει την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος! Στην άλλη είναι ο Γιάννης Μπουτάρης! Δηλαδή, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!
Και ο Τατσόπουλος, βεβαίως – βεβαίως…
Η αξιοσέβαστη και ειδικού χειρισμού υψηλών υποθέσεων πηγή μου, μου έδωσε κι άλλη είδηση: «Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν και το Υπουργείο Παιδείας! Και μπορεί  να είναι Υπουργός Παιδείας σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενδεχομένως η Νίκη Κεραμέως (υπεύθυνη σήμερα του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ), αλλά αναπληρωτής της θα είναι άνθρωπος υπεράνω υποψίας»!
Λέτε να είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος, εκλεγεί δεν εκλεγεί; Λέω! Λέτε;
Αφού είναι κι αυτός διεθνιστής σαν το Νίκο Κοτζιά κι έχουν ακολουθήσει παράλληλες πολιτικές διαδρομές, αντίθετης φοράς! ΣΥΡΙΖΑ, “Ποτάμι”, “Δράση” και τώρα ΝΔ! Παρ΄ ότι αποχωρώντας από το ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει, ότι εγκαταλείπει την πολιτική!
Κατά Παπανδρέου ανεξάρτητο κράτος η Κρήτη! Και κατά Ντόρα Μπακογιάννη;
Όλα αυτά σε συνάρτηση με την είδηση που έδωσα στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, για το σχέδιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για Σύνοδο ανακήρυξης Αρχιεπισκόπου Νέων Χωρών, ημιαυτόνομης Κρήτης και Δωδεκανήσων, εκμεταλλευόμενος την κρίση στους κόλπους της ελλαδικής Εκκλησίας, έχουν σκοπό έναν και μόνο! Την οριστική διάλυση της Ελλάδος!
Αλήθεια, η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια στα Χανιά, εγκαταλείποντας την Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας; Γιατί; Θα μας εξηγήσει αυτήν την επιλογή της; Ή δεν ήταν επιλογή της;
Ωστόσο εσείς, αναζητήστε τι είχε δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου του 2011 από την Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την “Αραβική Άνοιξη”! Και για να μην κουράζεστε σας παραθέτω το επίμαχο σημείο της ομιλίας του: «Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει»!
Και το ερώτημα που τέθηκε και ουδέποτε απαντήθηκε, ήταν: Κύριε Παπανδρέου, η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος και αναφέρατε, πώς έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο; Από πού κι ως πού έχει ιστορικούς δεσμούς η Κρήτη με τον αραβικό κόσμο; Συνδιαλέγεται με τον Αραβικό Κόσμο, η Κρήτη ή η Ελλάδα; 
Κι αν κάποιοι με αμφισβητήσουν, ας ανατρέξουν στις έντυπες δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής Άννας – Ψαρούδα Μπενάκη το 2005, στην προσφώνησή της  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, περί της μείωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος και περί της άλλης μορφής Δημοκρατίας που θα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια! 
Δεν ζούμε και τις δυο αυτές “προφητικές” εξαγγελίες της Προέδρου της Βουλής, σήμερα;;   
*Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive