Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου και καθαρίστριας ΑμεΑ της ΔΕΥΑΔ

Με τον κόσμο και το Δήμο της Δράμας να έχει τόσα σοβαρά προβλήματα που αναζητούν καθημερινά λύσεις, εμείς ασχολούμαστε με τα κοινωνικά δίκτυα και όσα σε αυτά λαμβάνουν χώρα, ύβρεις, έντονες συζητήσεις, κόντρες, πολιτικές αντιπαραθέσεις, σχόλια και αλλά συμβάντα. Θα μου πείτε είναι τα σημεία των εποχών, ναι, αλλά σε όλα υπάρχει μέτρο...
γιατί όταν ξεφεύγουν τα πράγματα έχουμε «επεισόδια» σαν και αυτό που θα σας αναφέρουμε.
Σαν μέσο ενημέρωσης οφείλουμε να ενημερώνουμε και να ασχολούμαστε με θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη της Δράμας και να αναζητούμε μέσα από το ρεπορτάζ , στοιχεία για όλα αυτά που διαδραματίζονται – συζητούνται τόσο έντονα τις τελευταίες μέρες.
Να ξεκινήσουμε από ένα λυπηρό επεισόδιο… τις φωνές που ξεσήκωσαν την ΔΕΥΑ Δράμας, τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη 2018, με πρωταγωνιστές του επεισοδίου, τον δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο και μια καθαρίστρια ΑμεΑ,την Λ. …. υπάλληλο της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης.
Αιτία για την δημιουργία του επεισοδίου μεταξύ των δυο… η αντίδραση έκπληξης (Wow) της καθαρίστριας Λ., σε προσβλητική, υβριστική ανάρτηση, η οποία απευθυνόταν στον δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο. Η ανάρτηση έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του δικήγορου Κώστα Καλαϊτζίδη, στο FACEBOOK.
Η dramini.gr ψάχνοντας να βρει τι πραγματικά έχει συμβεί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους εμπλεκόμενους (μέσα και έξω από εισαγωγικά) και στα πλαίσια του ρεπορτάζ, ήρθε σε επαφή, τόσο με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο, όσο και με τις κυρίες Συμεωνίδου,πρόεδρο, Φιλιάδου, αντιπροέδρο (*η οποία ήταν παρούσα στο συμβάν*) του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΔ. Επίσης με το μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Γεωργιάδη, καθώς και με τον δικηγόρο κ. Καλαϊτζίδη Κώστα. Εγιναν ακόμη,επανειλημμένες προσπάθειες να έρθουμε σε επαφή με την εργαζόμενη υπάλληλο της ΔΕΥΑΔ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Επίσης ήρθαμε σε επαφή και με πολλούς δημότες, θεσμικά και πολιτικά πρόσωπα, που έχουν πάρει δημόσια θέση για το θέμα.
Στο παρακάτω κείμενο θέλουμε να σας εκθέσουμε μόνο γεγονότα τα οποία μας έκαναν γνωστά οι «εμπλεκόμενοι»…
Το ιστορικό…
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, πιο συγκεκριμένα 3 Νοεμβρίου 2018, όταν στον προσωπικό λογαριασμό του δικηγόρου Κώστα Καλαϊτζίδη, ανέβηκε η παρακάτω προσβλητική, υβριστική ανάρτηση προς το πρόσωπο του Δημάρχου Δράμας…
Την επίμαχη ανάρτηση στο προφίλ του, την έκανε ο ίδιος ο κ. Καλαϊτζίδης στις 3/11/2018, καθώς, όπως μας είπε, όλο το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Δράμας ασχολούνταν με το πρόσωπο του και τον συκοφαντούσε με αρνητικά σχόλια για την προσωπική του ζωή. Μετά από αυτήν την προσβλητική και υβριστική ανάρτηση και με πρωτοβουλία του δικηγόρου κ. Καλαϊτζίδη,όπως υποστήριξε, οι δυο άντρες ήρθαν σε επαφή και κατόπιν αυτής της, παρόντος και του δικηγόρου του Δημάρχου, συμφωνήθηκε να κλείσει το θέμα της αντιπαράθεσης και από τις δυο πλευρές.
Όπως μας είπε ακόμη ο κ. Καλαϊτζίδης, οι δυο τους είχαν άριστες σχέσεις μιας και ήταν προσωπικός φίλος του Δήμαρχου Δράμας και σαν μέλος της Νέας Δημοκρατίας τον βοήθησε ως «όφειλε» να κερδίσει τις εκλογές του 2014 και να εκλεγεί Δήμαρχος. Αργότερα, μετά τις εκλογές ο κύριος Καλαϊτζίδης, ζήτησε από τον κύριο Μάμσάκο, να πραγματοποιήσει έργα συνολικής αξίας 50.000€ στο Mακρυπλάι της Δράμας, χωριό απομονωμένο από κινητή τηλεφωνία πρόσβαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα δίκτυα. Δυστυχώς το αίτημα του κύριου Καλαϊτζίδη έπεσε στο κενό και από εκείνη την στιγμή φαίνεται ότι ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ των δυο αντρών. Όπως μας δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης, μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος αθετώντας τα συμφωνηθέντα, δε σταμάτησε να τον συκοφαντεί, παρότι πριν λίγο καιρό συμφώνησαν ότι ο κ. Καλαιτζιδης θα σταματούσε τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπο του και ο Δήμαρχος θα σταματούσε να ασχολείται με την προσωπική του ζωή.
Ο κύριος Καλαϊτζίδης, μας δήλωσε επίσης «…δεν υποκινούμαι από κανέναν, εντολές παίρνω μόνο από τα κεντρικά της νέας Δημοκρατίας για να στηρίξω υποψήφιους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019»… «… αν και τώρα τα πράγματα είναι οξυμένα, εγώ θα προτιμούσα ο Δήμαρχος να ζητήσει συγγνώμη από την εν λόγο κυρία, να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει και να ασχοληθεί και λίγο με τον Δήμο και με τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών, την καθαριότητα, με αυτά που θα έπρεπε να ασχολείται, παρά να ασχολείται με το fb και το tweeter… Αν δεν μπορεί ο κ. Μαμσάκος, δουλειά έχει και άξιος είναι, ας αφήσει σε άλλους που έχουν τις ικανότητες να είναι Δήμαρχοι… Γιατί θα είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που δεν θα παραδώσει κανένα έργο στο τέλος της θητείας του».
-Στην παραπάνω επίμαχη προσβλητική, υβριστική ανάρτηση του κ. Καλαϊτζίδη λοιπόν, η υπάλληλος της ΔΕΥΑΔ έκανε το «λάθος» και «κλίκαρε» με το σύμβολο της έκπληξης (Wow). Το κλικ αυτό όπως όλα δείχνουν, έκανε έξαλλο τον Δήμαρχο Δράμας.
Το επεισόδιο…
Με αφορμή λοιπόν το σύμβολο της έκπληξης (Wow) της καθαρίστριας που συνέβη πριν πολύ καιρό, ο Δήμαρχος Δράμας πήγε προχθές στην ΔΕΥΑΔ και μπροστά σε υπαλλήλους της υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπληκτίστηκε μαζί της με βαριές υβριστικές εκφράσεις, απευθυνόμενος στο πρόσωπο της καθαρίστριας (από το ρεπορτάζ μας δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε το τι ειπώθηκε, μόνο ότι έγινε το περιστατικό).
Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε στην ΔΕΥΑΔ, αγανακτισμένος και εμφανώς προσβεβλημένος και μεταξύ άλλων μας είπε ότι δεν μπορεί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΔ, να αποδέχονται ανάρτηση που θίγει την τιμή και την υπόληψη της οικογένειας του. Ο κ. Μαμσάκος μας είπε «… Οταν υπάρχει τέτοια ανάρτηση καταλαβαίνεις… ότι υπάρχει και προσωπική απειλή και αυτή την απειλή όταν την υιοθετεί υπάλληλος, καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι Τούρκος, δεν μπορείς να κρατηθείς… εγώ κανένα δεν απείλησα κανέναν να ψηφίσει ή να μην με ψηφίσει… δεν θέλω να δώσω συνέχεια θα κινηθώ όπως πρέπει να κινηθώ».
Η αγανάκτηση, αποδεικνύεται και από το κείμενο ανάρτησης του Δημάρχου,7 Δεκεμβρίου στις 11:21 μ.μ. Χριστόδουλος Μαμσάκος στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά…
«Εάν η ενασχόληση με τα κοινά επιτρέπει τέτοιους χαρακτηρισμούς σε ένα Πατέρα αρχικά Οικογενειάρχη κατά δεύτερον και Δήμαρχο κατά τρίτον για να πλήξουν την εικόνα μου. Τους αντιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και στην υπάλληλο που αποδέχεται τέτοια σχόλια και στους εξαφανισμένους πολιτικούς που αυτοί πρέπει να ντρέπονται που αποποιήθηκαν την ψήφο των πολιτών και εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες της πόλης μας. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ».
– Αξίζει να επισημάνουμε και να σχολιάσουμε ότι στο δεύτερο μέρος της ανάρτησης ο Δήμαρχος, ενώ ήξερε ότι την ανάρτηση την έκανε ο κ. Καλαϊτζίδης, φωτογραφίζει άλλον πολιτικό του αντίπαλο.
Επίσης στην ερώτηση μας τι εννοεί ; δεν μας απάντησε.
Κατόπιν η dramini.gr ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κυρία Συμεωνίδου, όσο και με τον κύριο Γεωργιάδη μέλος του Δ.Σ. η κα Συμεωνίδου μας δήλωσε…
«Με τα συλλογικά τους όργανα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και οι πολιτικές παρατάξεις είναι άλλη ιστορία, τα εργασιακά μας ζητήματα δεν έχουν σχέση με τα θέματα των πολιτικών παρατάξεων, ούτε θα απαντήσουμε σε δηλώσεις πολιτικών παρατάξεων ούτε τίποτα εκτός εάν παρθεί συλλογική απόφαση των οργάνων μας».
-Παράλληλα μας ενημέρωσαν ότι δεν ήταν παρόντες στο επεισόδιο αλλά ενημερώθηκαν για το συμβάν και την Τρίτη 11/12/2018 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του συλλόγου και θα εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου.
-Να σχολιάσουμε ότι για την ουσία του θέματος και οι δύο δεν πήραν θέση.
Τέλος, η dramini.gr μίλησε και με τον πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σαβρίδη, ο οποίος μας είπε ότι έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και σαφώς εκφράστηκε υπέρ της εργαζόμενης.
– Για το θέμα επίσης μάθαμε ότι είναι ενήμερη και η επιθεώρηση εργασίας.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, αφού όπως μάθαμε αναμένεται παρέμβαση του εργατικού κέντρου, της επιθεώρησης εργασίας, καθώς και συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ και ενδεχομένως της δικαιοσύνης …
Dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive