Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Καταλήψεις για τη Μακεδονία στον Έβρο – στους δρόμους οι μαθητές στην Αλεξανδρούπολη

«Κύμα» καταλήψεων σαρώνει από το πρωί την Ελλάδα, με τους μαθητές να έχουν εγκαταλείψει τα θρανία και να έχουν πάρει τους δρόμους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Από τα μαθήματά τους απέχουν και οι μαθητές στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Λύκειο Σουφλίου, στο Λύκειο Φερών, στο 1ο & 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου και το Λύκειο Ορεστιάδας, ενώ στην Αλεξανδρούπολη διοργανώθηκε πορεία προς το κέντρο της πόλης.
Μαθητές από όλα Λύκεια και τα Γυμνάσια της πρωτεύουσας του Έβρου, εγκατέλειψαν τα θρανία και με ελληνικές σημαίες στα χέρια πραγματοποίησαν πορεία ως το κέντρο της πόλης.
Οι μαθητές τραγούδησαν δυνατά τον Εθνικό Ύμνο μπροστά από το κτήριο της Δημοτικής Αρχής, ενώ μερικοί από αυτούς είχαν προμηθευτεί και καπνογόνα.
Η πορεία έφτασε έως και την Πλατεία του Φάρου με τους μαθητές να διασχίζουν την Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί σοβαρές αντιδράσεις ενάντια στην κινητοποίηση μαθητών από εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις καταλήψεις υποκινούμενες από ακροδεξιούς.
Συμβαίνει τώρα (09:00) Μαθητική πορεία για τη Μακεδονία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Τα παιδιά άφησαν τα θρανία και βγήκαν στους δρόμους με ελληνικές σημαίες στα χέρια, πραγματοποιώντας πορεία από τα σχολεία τους μέχρι και τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Οι μαθητές τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά από το Δημαρχείο, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στιγμή που πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΛΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ????
    ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΔΙΠΛΑ?????

    ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ.
    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.....

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive