Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Με 1 κιλό πυρίτιδα από κροτίδες η βόμβα στον Ντογιάκο- Ήταν μέσα σε κατσαρόλα, σε μπαγκαζιέρα μηχανής του δήμου Βύρωνα. ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Με ένα κιλό πυρίτιδα από κροτίδες η βόμβα στον Ντογιάκο- Ήταν μέσα σε κατσαρόλα, σε μπαγκαζιέρα μηχανής του δήμου Βύρωνα
Πληροφορίες για τη συνδεσμολογία της βόμβας με την οποία προσπάθησαν να πλήξουν την οικία του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός...
αποτελούνταν από επιτραπέζιο ρολόι, μία μπαταρία, καλωδιώσεις και έναν πυροκροτητή που κατέληγαν σε περίπου ένα κιλό πυρίτιδας, προερχόμενη από κροτίδες. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, πως πιθανότατα να μην ήταν ικανός ο μηχανισμός να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μπόρεσαν να απενεργοποιήσουν τη βόμβα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βγάζοντας τον πυροκροτητή.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες τηλεφώνησαν για τη βόμβα στο σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα.
Συγκεκριμένα, άγνωστος ενημέρωσε ότι σε 20 λεπτά θα ακολουθήσει έκρηξη, τονίζοντας επιτακτικά ότι δεν είναι φάρσα. Άμεσα ενημερώθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έσπευσε και απέκλεισε την περιοχή κοντά στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα.
Το χρονικό περιθώριο παρήλθε και η βόμβα δεν εξερράγη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη βόμβα. Οι δράστες την είχαν τοποθετήσει μέσα σε κατσαρόλα την οποία με τη σειρά της είχαν τοποθετήσει σε μπαγκαζιέρα μηχανής του δήμου Βύρωνα (πιθανότατα κλεμμένη).
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με τη συνδεσμολογία, πως η βόμβα δε μοιάζει με κάτι που να έχει χρησιμοποιήσει άλλη οργάνωση. Ίσως να πρόκειται για κάτι νέο, εικάζουν οι αστυνομικοί.
Βέβαια, το γεγονός ότι ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος σε κατσαρόλα παραπέμπει στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και στις οργανώσεις «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η πρώτη οργάνωση που είχε τοποθετήσει βόμβα μέσα σε κατσαρόλα ήταν ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε κάποια οργάνωση, ενώ ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ούτε ανάληψη ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive