Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΑΣΥΛΟ ΛΗΣΤΩΝ και κάθε λογής εγκληματιών τα ΑΕΙ. Χάθηκε κάθε έλεγχος στο ΑΠΘ: Μετά τον καθηγητή, λήστεψαν και 50χρονη γυναίκα - Προσήχθη 36χρονος

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάθηκε κάθε έλεγχος στο ΑΠΘ: Μετά τον καθηγητή, λήστεψαν και 50χρονη γυναίκα- Προσήχθη 36Ï‡ÏÎ¿Î½Î¿Ï‚Η επίθεση που δέχτηκε καθηγητής του ΑΠΘ μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα από αγνώστους προκειμένου να τον κλέψουν προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες αντιδράσεις, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό....

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες έγινε γνωστό ότι 24 ώρες μετά την επίθεση στον καθηγητή άγνωστοι λήστεψαν στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο τρόπο 50χρονη εργαζόμενη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προσαγάγει 36χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της ληστείας σε βάρος της γυναίκας ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του στην επίθεση της Πέμπτης.
Η επίθεση στον καθηγητή του ΑΠΘ
Την περασμένη Πέμπτη, καθηγητής του ΑΠΘ πήγε σε ΑΤΜ που βρίσκεται στη βόρεια πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Σύμφωνα με την καταγγελία του, μόλις είχε δώσει την εντολή για ανάληψη, κακοποιοί τον πέταξαν πάνω σε διπλανή τζαμαρία και από τύχη δεν εκπαραθυρώθηκε.
Οι θρασύτατοι δράστες άρπαξαν τα 200 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Αν και τη συγκεκριμένη ώρα υπήρχαν πολλοί πολίτες στο σημείο, κανένας δεν αντέδρασε γιατί όπως του είπαν «φοβούνται για τη ζωή τους». Ο καθηγητής δήλωσε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει εξαιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου. Κατήγγειλε τη ληστεία στην Ασφάλεια αλλά δεν μπόρεσε να περιγράψει τα χαρακτηριστικά των δραστών γιατί τον χτύπησαν από πίσω. «Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων», πρόσθεσε ειρωνικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Στο μεταξύ, διάβημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και Αρχές, με το οποίο «να διατυπώνεται ευθέως ρητή αξίωση για την κατάργηση του νόμου περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του» ζήτησε χθες ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Oπως τόνισε, «αυτή θα ήταν μια σθεναρή στάση από πλευράς Δήμου, γιατί όλα τα άλλα – όπως ψηφίσματα ή συμβολικές συνεδριάσεις – είναι ασπιρίνες για έναν τέτοιου είδους καρκίνο».
Υπογράμμισε τη ληστρική επίθεση που δέχτηκε καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μηχάνημα ATM του ιδρύματος και πρόσθεσε: «Συμβολικού χαρακτήρα δράσεις, από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Κι ούτε είναι δυνατόν να μετατίθενται οι ευθύνες, άμεσα ή έμμεσα, στο Φοιτητικό Κίνημα, σαν να υποκινούνται οι φοιτητές μας σε πράξεις αυτοδικίας. Το διάβημά μας θα πρέπει να διατυπώνει ρητά την κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive