Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Το αναρχοάπλυτο ασκέρι θα βρωμίσει ΚΑΙ την Ιθάκη, βγαίνοντας σε 90 χρόνια απ τα μνημόνια με 5.000 προαπαιτούμενα. ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ αδέλφια

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ
Η αντίστροφη μέτρηση για το διάγγελμα Τσίπρα και τον ανασχηματισμό έχει ήδη ξεκινήσει. Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί αύριο στους πολίτες για το τέλος των μνημονίων
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ
 και στη συνέχεια θα οριστικοποιήσει τις αλλαγές που θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα, δίχως ν' αποκλείεται να προβεί στις σχετικές 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
ανακοινώσεις ακόμη και την Τετάρτη....


Οι εισηγήσεις για να βγει ο πρωθυπουργός «εκτός των τειχών» και να προχωρήσει στο διάγγελμα από την Ιθάκη - για προφανείς συμβολισμούς - φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος, δίχως πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή να είναι κάτι οριστικό. Η απόφαση να ματαιωθούν οι φιέστες και τα πανηγύρια και να μπουν... στην ντουλάπα τα νταούλια κι οι ζουρνάδες ήταν, ωστόσο, επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών, ύστερα από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.
Τούτο ουδόλως σημαίνει ότι το Μαξίμου δεν θα αδράξει την ευκαιρία για να αξιοποιήσει επικοινωνιακά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης και άρα των μνημονίων, προκειμένου να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για την οποία θέλει να πείσει. Και παράλληλα, να στρώσει το χαλί για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις τόσο από εκπροσώπους των θεσμών όσο και από το διεθνή Τύπο πως η σχετική ελευθερία κινήσεων που θα διαθέτει η κυβέρνηση δεν σημαίνει... ασυδοσία και τα «καμπανάκια» ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του θα υποστηρίξει ότι το τέλος του προγράμματος στήριξης φέρνει πράγματι μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.
Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, εξάλλου, διάφορα κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να σκιαγραφούν την ατζέντα των κυβερνητικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ, με αιχμή την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου για τις συντάξεις. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως το μέτρο αυτό δεν θα εφαρμοστεί «με σχετικά απόλυτη βεβαιότητα» (Real FM), ενώ πιο κατηγορηματικός ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε (Θέμα FM) ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις».
Σε ό, τι αφορά στον ανασχηματισμό, φουντώνουν κάθε ώρα που περνάει τα σενάρια πως ο Πάνος Σκουρλέτης αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί που θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση για να βρεθεί στο κόμμα. Να αναλάβει, δηλαδή, τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να στήσει τον εκλογικό μηχανισμό και να καταφέρει κατ' αυτόν τον τρόπο να δώσει μια αξιοπρεπή εκλογική μάχη το κυβερνών κόμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι καραμπόλες στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι πολλαπλές, καθώς θα μείνει κενή η θέση του υπουργού Εσωτερικών. Στο προσκήνιο βρίσκονται επίσης πρόσωπα της λεγόμενης γενιάς των 30άρηδων, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι ακριβώς θα πράξει ο πρωθυπουργός με τα στελέχη από την Κεντροαριστερά κι αν θα επιχειρήσει τελικώς - και με ποιους - το πολυπόθητο για τον ίδιο άνοιγμα.
Πάντως, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζονται για «πόλεμο» με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα για την οικονομία και τα μνημόνια. Η ΝΔ απάντησε ήδη με ειρωνικό τόνο στα σενάρια περί Ιθάκης, αφιερώνοντας στον πρωθυπουργό τους στίχους του Καβάφη: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα' βγαινες στον δρόμο. Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια». Όσο για το ΚινΑλ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο το αχρείαστο μνημόνιο τους, με μέτρα που οι Έλληνες θα πληρώνουν για πολλές δεκαετίες. Αντί για πανηγύρια, θα έπρεπε να ζητήσουν ένα συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια. Σε αντίθεση με τον Οδυσσέα που τα κατάφερε, ο κ. Τσίπρας απέτυχε».
Όσο για την προσέγγιση του προοδευτικού χώρου που επιδίωξαν με δηλώσεις τους Νίκος Παππάς και Γιάννης Δραγασάκης, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚινΑλ, Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε: «Οι κύριοι Δραγασάκης και Παππάς δεν μπορούν να παριστάνουν τους μνηστήρες της Κεντροαριστεράς. Τα έργα και οι ημέρες τους, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού πολιτικού χώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive