Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΜΑΦΙΑ. Tα πλοκάμια των σκληρών «Vor» στην Ελλάδα

❱❱ Το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης που σκορπά τον τρόμο και στη χώρα μας 
❱❱ Οι βασικοί νόμοι που ακολουθούν οι «γκέφαλοι και οι βασανισμοί μέχρι θανάτου των θυμάτων τους...

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου
Αλλαξε χέρια το «δαχτυλίδι» της ηγεσίας της περιβόητης γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone («κλέφτες του νόμου»), που έχει γίνει εφιάλτης και για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας την τελευταία πενταετία, με τις επαγγελματικές εισβολές σε σπίτια, τις κλοπές, ακόμη και τους σοβαρούς τραυματισμούς των ενοίκων.
Η διαδοχή είχε αποφασιστεί πριν από μερικά χρόνια σε πολυτελές ξενοδοχείο στα νότια προάστια της Αττικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι Γεωργιανοί μαφιόζοι κάτω από την «ομπρέλα» του τότε αρχηγού τους, ενός παραπληγικού που πλέον κρατείται στις ελληνικές φυλακές με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνη η συνάντηση είχε απασχολήσει ακόμα και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι πράκτορες των οποίων κατάφεραν να διεισδύσουν σε αυτή και να εξασφαλίσουν ακόμα και την αναμνηστική φωτογραφία που είχαν τραβήξει οι συμμετέχοντες!
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso» διακρίνεται ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε τα ηνία της γεωργιανής μαφίας στην Ελλάδα σε περίπτωση που ο παραπληγικός αρχηγός έπεφτε στα χέρια της Αστυνομίας, όπως και έγινε.
Ο νέος αρχηγός είναι αυτός που ακουμπά στο γόνατο του προκατόχου του, ο οποίος κάθεται στο αναπηρικό καροτσάκι και χαμογελά, καθώς έχει πλέον στα χέρια του το «δαχτυλίδι» της ηγεσίας.
Οι ιδιαίτερα σκληροί Γεωργιανοί, που όλο και πιο συχνά απασχολούν τις Αρχές, έχουν αναδειχθεί σε υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τους Ελληνες πολίτες. Οι ομάδες τους λειτουργούν στα πρότυπα της «μητρικής» ρωσικής μαφίας και δεν διστάζουν να βασανίζουν ακόμα και μέχρι θανάτου τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας σαδιστικές μεθόδους όπως η πρόκληση εγκαυμάτων με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της άγριας δολοφονίας ενός γνωστού εστιάτορα στην Υδρα, το καλοκαίρι του 2016.
Μυστήριο
Συλλέγοντας πληροφορίες από διάφορες πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. χαρτογράφησε τα μυστικά της γεωργιανής μαφίας σε μια προσπάθεια να κατανοήσει και να καταπολεμήσει τη δράση της. Ωστόσο, αν και η Ασφάλεια Αττικής και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώνουν συχνά πυκνά σημαντικές ομάδες της γεωργιανής μαφίας, διαπιστώνουν πως λειτουργεί σαν τη Λερναία Υδρα, καθώς οι επικεφαλής της καλύπτουν άμεσα το κενό που δημιουργείται με νέες εγκληματικές ομάδες, τις οποίες θέτουν κάτω από την «ομπρέλα» της κεντρικής «φαμίλιας».
Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», η γεωργιανή μαφία άρχισε να αναπτύσσεται μέσα στους κόλπους της ευρύτερης ρωσικής, που αναδύθηκε δυναμικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Πολύ γρήγορα οι Γεωργιανοί κατάλαβαν πως μπορούν να διαπράττουν και μόνοι τους εγκλήματα, χωρίς να δίνουν λόγο στα μεγάλα αφεντικά της Ρωσίας. Σε πρώτη φάση, άρχισαν να δικτυώνονται στην πορνεία, στο στοίχημα και στις χαρτοπαικτικές λέσχες, ενώ παράλληλα προσέγγιζαν νόμιμους επιχειρηματίες προκειμένου να ξεπλύνουν τα μεγάλα παράνομα κέρδη τους.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η γεωργιανή μαφία επεκτάθηκε στο Ισραήλ, λόγω της μεγάλης παροικίας Εβραίων της Γεωργίας που είχαν μετακομίσει στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα. Είναι η εποχή που ξεσπά η πρώτη διαμάχη για την αρχηγία, με αποτέλεσμα να βρεθεί λύση χωρίς μεγάλη αιματοχυσία. Αυτή ήταν η συνένωση και η συνεργασία κάτω από τη «φαμίλια» Vor V Zakone, δηλαδή το μεγάλο δίκτυο συμμαχίας που είχαν δημιουργήσει οι αρχηγοί των εγκληματικών ομάδων και λειτουργούσε μέσω του κεντρικού συμβουλίου τους.
Ρώσικα κάτεργα
Οι κανόνες για τους Vor είναι απλοί. Είναι μόνο άνδρες που έχουν κάνει φυλακή και απέδειξαν ότι ακόμα και μέσα στα σκληρά ρωσικά κάτεργα δεν συνεργάστηκαν ποτέ με τις Αρχές ή με αντίπαλη μαφία. Κυρίως, δεν κάνουν ποτέ οικογένεια, διότι μοναδική τους οικογένεια είναι η μαφία και η ομάδα τους. Ενας από τους βασικούς νόμους που ακολουθούν οι αρχηγοί είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα κάνουν νόμιμη δουλειά. Τόσο απλό...
Τα τατουάζ παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των Γεωργιανών μαφιόζων που ανδρώθηκαν ποτισμένοι από την υποκουλτούρα της φυλακής.
Παράλληλα, αναδεικνύουν και τη θέση τους στην ιεραρχία και, βέβαια, τον απαραίτητο σεβασμό προς το πρόσωπό τους. Τα δύο οκτάκτινα αστέρια στους ώμους δείχνουν πως ο Vor δεν έχει άλλη δουλειά και υποχρεώσεις στους ώμους του εκτός από τη λειτουργία της ομάδας του και εν γένει της μαφίας στην οποία είναι ενταγμένος.
Τα ίδια αστέρια, «χτυπημένα» στα γόνατα, δείχνουν πως ο άνθρωπος που τα φέρει δεν έχει γονατίσει ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε νόμιμη Αρχή, παρά μόνο στη μαφία. Τέλος, τα τατουάζ με αλυσίδα στους αστραγάλους δείχνουν τα χρόνια που έκανε ο Vor στη φυλακή, επιβάλλοντας έτσι τον σεβασμό για την «περιπέτειά» του και τον αλύγιστο χαρακτήρα του.

1 σχόλιο:

  1. → και φυσικα δεν απελαθηκαν ποτε ενω ηταν σεσημασμενοι/ειχαν αποφυλακιστει κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive