Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο Γηροκομείο Αθηνών: Ακίνητα «δώρο» στους πολιτικούς...!!!


Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες κατά των διαχειριστών του Γηροκομείου Αθηνών μέχρι το 2015 αποδίδει το Συμβούλιο Εφετών με ένα πολυσέλιδο βούλευμα. Οι κακουργηματικές πράξεις αφορούν την απιστία, υπεξαίρεση και απείθεια, κατ΄εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Κατηγορούμενοι για το «πάρτι» στο Γηροκομείο Αθηνών είναι...
ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, ο Αντώνιος Διονυσόπουλος, πρώην γραμματέας, και ο Εμμανουήλ Γρινιεζάκης, πρώην σύμβουλος ταμίας του ΔΣ του γηροκομείου. Ο αρχιμανδρίτης και οι συνεργοί του, βάσει του αμετάκλητου βουλεύματος, παραπέμπονται από κοινού για κακούργημα, έχοντας όχι μόνο ιδιοποιηθεί παράνομα μεγάλα ποσά από κληροδοτήματα, αλλά και από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν 700 ακίνητα με συνολική ζημία 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι συγκεκριμένοι, λυμαίνονταν επί χρόνια και ανεξέλεγκτα τη μεγάλη περιουσία του Ιδρύματος. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, η διοίκηση του Γηροκομείου  νοίκιαζε ακίνητα στο Κολωνάκι που ήταν περιουσία του Ιδρύματος, τόσο σε εταιρείες, όσο και σε φυσικά πρόσωπα, κυρίως πολιτικούς, χωρίς συμβόλαια, χωρίς παραστατικά, ακόμη και χωρίς ενοίκια κάποιες φορές, κάνοντας «εξυπηρετήσεις». Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να δημιουργηθεί ζημιά εκατομμυρών ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Documento από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ειδικότερα στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ’ αριθμόν 2388/2017) αναφέρεται πως έχουν προκύψει «επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητές, συνιστάμενες στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι απέκτησαν, κατείχαν και διαχειρίζονταν περιουσία, εν γνώσει, κατά τον χρόνο της κτήσης και διαχείρισης, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από εγκληματίες δραστηριότητές ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες».
Οι δικαστικές αρχές εντόπισαν τεράστια ποσά στους προσωπικούς λογαριασμούς των τριών κατηγορουμένων τα οποία δεν δικαιολογούνται:
Ο Πρ. Μπούμπας δήλωνε ως εισόδημα τον μισθό του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σε έρευνα των αρχών σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό προέκυψαν διαφορές σε σχέση με τα εισοδήματα που δήλωνε. Ειδικότερα, το 2004, το 2006 και το 2009 βρέθηκαν στον λογαριασμό του σχεδόν 5.000 ευρώ ανά έτος τα οποία δεν δικαιολογούνται.
Ο Αντ. Διονυσόπουλος δήλωνε εισοδήματα προερχόμενα από κύριες και επικουρικές συντάξεις. Σχεδόν 28.000 ευρώ το 2004 δεν δικαιολογούνται. Το 2007 η διαφορά ανέρχεται σε 19.208,56 ευρώ, το 2008 σε 54.747,17 ευρώ ενώ το 2009 σε 36,740,03 ευρώ.
Ο Εμμ. Γρινιεζάκης δήλωνε εισοδήματα από μισθούς και ημερομίσθια, ενώ τις χρονιές 2011 και 2012 από κύρια και επικουρική σύνταξη. Σύζυγός του είναι η Αγγελική Μπούμπα, ανιψιά του υπόδικου αρχιμανδρίτη. Το 2004 βρέθηκαν 35.095,46 ευρώ που δεν δικαιολογούνται, το 2005 65.881,32 ευρώ, ενώ το 2009 το ποσό αγγίζει τις 49.083,21 ευρώ.
Αφορμή για τον σχηματισμό της ποινικής δικογραφίας στάθηκαν οι καταγγελίες τής τότε συμβούλου ταμία του ΔΣ της ΕΕΑ Πολυξένης Πραστάκου. Κάπως έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων στο ίδρυμα. Πρόκειται για το ίδιο μέλος που τον Φεβρουάριο του 2016 –προτού ξηλωθεί από πρόεδρος του γηροκομείου– είχε καταφέρει να διαγράψει από το σωματείο ο Μπούμπας.
Οι χρυσές προσλήψεις, τα βοηθήματα και το πάρτι με τα ενοίκια
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Documento, στο βούλευμα επισημαίνεται πως δρώντας από κοινού και με δόλο ο Μπούμπας με τους Διονυσόπουλο και Γρινιεζάκη έδιναν «χρηματικά βοηθήματα» σε άτομα χωρίς παραστατικά στοιχεία. Συνολικά έδωσαν 233.539,04 ευρώ. Εκαναν προσλήψεις υπαλλήλων με μισθό χιλιάδων ευρώ χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη. Η ζημιά που προέκυψε ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Τα ακίνητα, όσα ήταν εκμισθωμένα, δεν έφερναν στα ταμεία σχεδόν ποτέ έσοδα από ενοίκια, ενώ αρκετά δεν είχαν καν ενοικιαστεί. Μετά το 2005 η συνολική ζημία από την παράλειψη μίσθωσης μερικών εκ των ακινήτων της ΕΕΑ ανήλθε στο ποσό των 4.927.817 ευρώ. Η μη αναζήτηση των οφειλόμενων μισθωμάτων από ενεργούς και αποχωρήσαντες μισθωτές προκάλεσε περιουσιακή ζημία σε βάρος της ΕΕΑ η οποία κατά τον Δεκέμβριο του 2015 ανερχόταν στο συνολικό ποσό των 4.635.757,47 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive