Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Οτσαλάν, 6 Τούρκοι στο Κόσσοβο, 8 Τούρκοι στην Αθήνα-Προσοχή κίνδυνος. Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που κρατούνται προσωρινά στην Αθήνα, καλό θα ήταν η κυβέρνηση και οι αρχές ασφαλείας να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο τι συνέβη χθες στο Κόσσοβο. Εκεί, λοιπόν..
πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έκαναν καταδρομική επιχείρηση, άρπαξαν 6 άτομα τα οποία ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί «γκιουλενιστές» και τα μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη. Όπως παλαιότερα είχε συμβεί και με την απαγωγή τού αρχηγού των Κούρδων, Οτσαλάν, από την Κένυα.
Πώς έγινε κάτι τέτοιο σε ξένο έδαφος; Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων τής Τουρκίας, το Anadolou, μετέδωσε ότι συνεργάστηκαν οι κομάντος τής ΜΙΤ με τις αρχές ασφαλείας τού Κοσσόβου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τού κρατιδίου δήλωσε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα. Αλήθεια ή ψέματα; Και αν το ήξερε και είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, θα μπορούσε ποτέ να το παραδεχθεί δημοσίως; Προφανώς όχι
Σημειώνω το γεγονός και το συσχετίζω με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους ο Ερντογάν θεωρεί πραξικοπηματίες, επειδή δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την ασφάλειά τους από τη στιγμή που θα αφεθούν ελεύθεροι στην Αθήνα. Ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί τελεσιδίκως ότι δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία, διότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα δίκαιης δίκης. Οι ίδιοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και η υπόθεση εκκρεμεί, καθώς η κυβέρνηση υπέβαλε ένσταση στο αρχικό «ναι» των αρχών με το επιχείρημα ότι μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημιά στις σχέσεις με την Τουρκία. Με δύο λόγια, ας μην εκδοθούν στην Τουρκία, αλλά και να μη μείνουν στην Ελλάδα.
Μέχρις ότου θα εκδοθεί η απόφαση για το άσυλο, όμως, ποιος θα εγγυάται την ασφάλειά τους από τη στιγμή που θα αφεθούν ελεύθεροι; Και ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν θα επιχειρήσουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να τους πλήξουν στο ελληνικό έδαφος; Ή ακόμη και να τους αρπάξουν, όπως έκαναν στο Κόσσοβο;
Επισημαίνω τον κίνδυνο, διότι δεν θέλω ούτε να σκεφτώ ποιες συνέπειες θα υπάρξουν αν τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια ή και η ζωή ακόμη των 8 Τούρκων αξιωματικών, η παραμονή των οποίων στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς έχει δηλητηριάσει τις σχέσεις με την Τουρκία. Βεβαίως, η Ελλάδα δεν είναι Κόσσοβο, ωστόσο ο Ερντογάν παραμένει Ερντογάν σε κάθε περίπτωση και πρέπει να έχουμε το νου μας…

1 σχόλιο:

  1. σε αγαστή συνεργασία δικαστικό σώμα (εξαιρέθηκαν απο την εισοδο τους στο ενιαίο μισθολόγιο)και πολιτικοί,σωρηδόν εγκλήματα με πολλές προεκτάσεις που δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive