Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Πάμπλουτος Γ.Μπαλάφας: «Μικροπράγματα» οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ο Γιάννης Μπαλάφας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί ουσιαστικά, υποστήριξε ο Γιάννης Μπαλάφας- αναφέροντας χαρακτηριστικά «κάτι μικροπράγματα»- προκειμένου να στηρίξει την πεποίθηση ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών διαχέεται και στην πραγματική οικονομία....
  «Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, το ξέρετε ότι είναι έτσι». «Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και για αυτό διαμορφώνουμε μαξιλάρι προστασίας που πάει καλά όλοι οι θεσμοί το λένε αυτό», είπε ακόμη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε ότι πρέπει «να αδράξουμε την ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ που θέλει λύση».  «Ολοι έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της ''Μακεδονία''. Να μη σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο για τη ΦΥΡΟΜ, η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι στα βόρεια σύνορα, είναι στα ανατολικά, μη διευκολύνουμε την Τουρκία στη διείσδυση της στα Βαλκάνια», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για υποκρισία όσων αντιδρούν, όταν έχουν αναγνωρίσει το «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ.  Τέλος, για την αναφορά της Ανγκελα Μέρκελ στον Ζόραν Ζάεφ ως «Μακεδόνα πρωθυπουργό», σχολίασε ότι η Καγκελάριος δεν φέρθηκε όπως έπρεπε μια Ευρωπαία ηγέτης.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ

    O Μπαλάφας κατέθεσε υπέρ του Λεσπέρογλου
    Με μάρτυρες υπεράσπισης (και χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών) συνεχίστηκε και χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη, στα Εξάρχεια το 1982.

    Ο Γιώργος Μπαλάφας, ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης, που κατέθεσε, ανέφερε ότι γνώρισε τον Λεσπέρογλου, το Δεκέμβριο του 1999 όταν και οι δύο ήταν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο Γιώργος Μπαλάφας, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως η δολοφονία του εισαγγελέα Γιώργου Θεοφανόπουλου, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε αμετάκλητα τόνισε ότι με «το Λεσπέρογλου σε ένα μεγάλο βαθμό αντιμετώπιζαν κοινό κατηγορητήριο». Και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καμιά ανάμιξη στην επίθεση για την οποία δικάζεται.

    Μετέφερε μάλιστα όσα του είχε πει ο ίδιος ο Λεσπέρογλου, όταν συναντήθηκαν στις φυλακές, ότι ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή είχε δώσει την ταυτότητά του σε ένα Παλαιστίνιο στην προσπάθειά του να τον στηρίξει στον αγώνα που έκανε εκείνη την εποχή. Ο Παλαιστίνιος όμως μαζί με άλλους δύο, σχεδίασε τη ληστεία στην οδό Κωλέττη, όπου έφτασε ο αστυνομικός, τον οποίο πυροβόλησε ένας από τους δράστες. Ο Γιώργος Μπαλάφας αναφέρθηκε και στα όσα είχε καταθέσει ο αστυνομικός ότι αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Λεσπέρογλου, το δράστη της επίθεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αστυνομικός έχει ταλαιπωρηθεί και γι' αυτό λέει ότι αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο. Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωσή μου, όταν η θεία του Θεοφανόπουλου 17 χρόνια μετά τη δολοφονία, ήρθε στο δικαστήριο και για πρώτη φορά υποστήριξε ότι με αναγνωρίζει ως έναν από τους δράστες».

    http://www.kathimerini.gr/129390/article/epikairothta/politikh/o-mpalafas-kate8ese-yper-toy-lesperogloy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive