Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ταινία ο πρώτος γάμος λεσβιών

❱❱ Η ιστορία των δύο γυναικών στην Ισπανία που παντρεύτηκαν το 1901 κοροϊδεύοντας την Καθολική Εκκλησία θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Κάτι δεν κολλούσε καλά με τον «γαμπρό» που είχε εξαιρετικά φρέσκο και προσεγμένο πρόσωπο...
αλλά ο ιερέας του ναού του Σαν Χόρχε στη βορειοδυτική Ισπανία συνέχισε κανονικά το μυστήριο... Ηταν 1901 και ο καθολικός ιερέας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Μάριο, ο γαμπρός, ήταν εξίσου γυναίκα με τη νύφη, Μαρτσέλα. 
Κάπως έτσι εκτυλίχθηκε ο μόνος γάμος μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου στην ιστορία της ισπανικής Καθολικής Εκκλησίας. Η νίκη της Ελίζα, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Μάριο, και της Μαρτσέλα, αλλά και ο διωγμός που ακολούθησε θα γίνουν ταινία από την Ιζαμπέλ Κουαξέ, η οποία θα ξεκινάει από τη γνωριμία σε σχολή δασκάλων.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Ναρκίσο ντε Γκαμπριέλ που έγραψε βιβλίο για το ζευγάρι, η Ελίζα Σάντσεζ Λορίγκα και η Μαρτσέλα Γκράθια Ιμπέας διορίστηκαν σε σχολεία που απείχαν λίγα χιλιόμετρα στην επαρχία της Γαλικίας και κατέστρωσαν το σχέδιό τους.


Αφού προσποιήθηκαν ότι τσακώθηκαν, η Μαρτσέλα, που ήταν έγκυος από άνδρα του οποίου η ταυτότητα δεν διευκρινίζεται, ανακοίνωσε ότι θα παντρευόταν τον ξάδερφο της Ελίζα. Ετσι γεννήθηκε ο «Μάριο», που υποτίθεται ότι είχε μεγαλώσει στο Λονδίνο από οικογένεια αθέων. Στην πραγματικότητα ήταν η Ελίζα μεταμφιεσμένη, που την ίδια μέρα βαφτίστηκε και παντρεύτηκε τη Μαρτσέλα.
Η φυγή

Ολα πήγαιναν ρολόι, ωστόσο για κακή τους τύχη το πορτρέτο του γάμου δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα με τίτλο «Γάμος χωρίς γαμπρό». Κάποιος τις είχε μαρτυρήσει και η μόνη λύση ήταν η φυγή. Πρώτος σταθμός το Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου η Μαρτσέλα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Με δεδομένη την απειλή της σύλληψης, το ζευγάρι πέρασε τον Ατλαντικό και έφτασε στο Μπουένος Αϊρες το 1902. Εκεί η Ελίζα ξαναπαντρεύτηκε έναν πλούσιο γέρο Δανό, ο οποίος όμως ανακάλυψε τη σχέση της με τη Μαρτσέλα και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν.
Δημοσίευμα μεξικανικής εφημερίδας το 1909 αναφέρει ότι η Ελίζα αυτοκτόνησε στη Βερακρούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive