Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» σε μπλουζάκι μαθητή στα εγκαίνια διδαχής της αλβανικής γλώσσας σε σχολειό της Κρήτης

Απίστευτο θράσος από την αλβανική κοινότητα στα εγκαίνια της διδαχής της Αλβανικής γλώσσας σε σχολείο της Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως θα δείτε στην φωτό ένας αλβανός μαθητής φοράει μαύρο μπλουζάκι με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» και τον αναπληρωτή πρέσβη της Αλβανίας να το καμαρώνει. Όπως καταλαβαίνουμε, στην Κρήτη....
θα είχαμε πέραν από την διδαχή της Αλβανικής γλώσσας, θα είχαμε και μαθήματα αλυτρωτισμού εναντίον της Ελλάδας δηλαδή την διδαχή της «Μεγάλης Αλβανίας» (;)
Αναμφισβήτητα τα ερωτήματα που γεννούνται είναι πολλά.
Οι αρμόδιες αρχές και η σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων όφειλαν πριν κάνουν δεκτό το αίτημα των αλβανικών συλλόγων να εξετάσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα μαθήματα ακυρωθήκαν και ο διευθυντής του 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου με τα τον σάλο που ξέσπασε κάλεσε το πρωί τους καθηγητές του σχολείου σε ολιγόλεπτη σύσκεψη σε ένα από τα διαλείμματα, γνωστοποιώντας τους την πρόθεση του να παραιτηθεί. Ο ίδιος δεν έδωσε κάποια εξήγηση για αυτήν την απόφαση, ωστόσο εκτιμάται πώς συνδέεται με τις πρόσφατες αντιδράσεις στο συγκεκριμένο σχολείο.Η παραίτηση του διευθυντή θα εξεταστεί στο ΑΠΥΣΔΕ, στο Ηράκλειο, και θα αποφασιστεί σύντομα αν η παραίτηση γίνει δεκτή ή όχι.
Himara.gr

5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο μεταξυ ανοιγει ενα αλβανικο σχολειο μετα το αλλο στην χωρα μας,εχουμε αναφερθει επανειλημμενα αναφορικα με την ανθελληνικη προπαγανδα των αλβανικων σχολικων βιβλιων που κυκλοφορουν ελευθερα και εντος της ελληνικης επικρατειας στα αλβανικα σχολεια που ξεφυτρωνουν ενα πισω απο το αλλο στην πατριδα μας αλλα και για το περιεχομενο των βιβλιων που διδασκονται,αναρωτιεμαι ποιος δινει την αδεια για αυτα τα σχολεια στην ελληνικη επικρατεια,η χωρα δυστυχως προδιδεται απο μεσα:

    Κατάληψη σε Γυμνάσιο των Χανίων για την τοποθέτηση αλβανικής σημαίας δίπλα σε ελληνική (φωτό) - Χανιά: Λύνεται το μυστήριο με την αλβανική σημαία σε σχολείο – Κατάληψη μετά από αυτές τις εικόνες [pics]

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/662377_katalipsi-se-gymnasio-ton-hanion-gia-tin-topothetisi-alvanikis
    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/xania-lynetai-mystirio-tin-alvaniki-simaia-se-sxoleio-katalipsi-meta-apo-aytes-tis-eikones-pics/2366481/ (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Χανιά, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου. Η ελληνική σημαία κατέβηκε από τον ιστό της, και τοποθετήθηκε δίπλα σε μια αλβανική σημαία, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
    Όπως είπε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, κ. Στέλιος Ζερβάκης, από την Αλβανική Κοινότητα Χανίων έχει υπάρξει αίτημα για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και τη σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αλβανικού Προξενείου και των τοπικών αρχών.

    Για το λόγο αυτό υπάρχει και η αλβανική με την ελληνική σημαία έξω από αίθουσα του σχολείου, στην οποία μάλιστα θα πραγματοποιούνταν την Κυριακή για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα μαθήματα, τα οποία γίνονται και σε άλλα σχολεία της ενδοχώρας των Χανίων..Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ζερβάκης, αν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό, με σημαία που έχει κατέβει για διαφορετικό λόγο από τον ιστό θα ερευνηθεί.Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου, έχει ξεκινήσει κατάληψη, με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές να αποφασίζουν την παύση των μαθημάτων.Η ανακοίνωση για την κατάληψη:...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άνοιγμα του πρώτου αλβανικού σχολείου στην Κρήτη

    http://www.echedoros-a.gr/2018/01/blog-post_106.html (μπειτε και στον συνδεσμο να δειτε τις αλβανικες σημαιες και τις ενδυμασιες των αλβανων και ολα αυτα σε ελληνικο δημοσιο σχολειο,ετσι κρατος εν κρατει οτι γουσταρουν ζητανε αφου νιωθουν οτι η χωρα τους ανηκει πλεον η χωρα δυστυχως προδιδεται απο μεσα αλβανοποιουν-ισλαμοποιουν ολοκληρες περιοχες)

    «Η γλώσσα μας, πόσο καλή! Πόσο γλυκιά και τόσο μεγάλη! Πόσο εύκολη και λιτή! Πόσο όμορφη, που αξίζει τον κόπο!»Το να αγαπάς τη γλώσσα σου δεν είναι μόνο μια προστασία του πολιτισμού και των αξιών του λαού σου, αλλά ένας σεβασμός στην ταυτότητα της καταγωγής σου από γενιά σε γενιά», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
    Πήγε πολύς καιρός που η αλβανική διασπορά έδωσε μάχη της καθημερινότητας με την ψυχή για να κρατήσει ζωντανές τις αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών τους, και αυτό έχει γίνει στο ελληνικό κράτος και συνεχίζεται.Χρειάσθηκε μια μικρή προσπάθεια ενός ατόμου να κάνει δεκάδες παιδιά Αλβανών, γεννημένα στο ελληνικό κράτος να αρχίσουν να μαθαίνουν ένα- ένα τα γράμματα της μητρικής γλώσσας.Αυτό έγινε στην Παλαιοχώρα, μια μικρή πόλη στα Χανιά της Κρήτης, όπου η αγάπη ενός αλβανού πατριώτη έκανε σήμερα περισσότερα από είκοσι παιδιά να κάθονται στα θρανία για να μάθουν αλβανικά.

    Σε κάθε δήμο της χώρας υπάρχει και το Συμβούλιο των Μεταναστών, οι οποίοι συνήθως στέλνουν στις αρχές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα οι μετανάστες στην κοινότητά στην οποία ζουν και αναπτύσσονται.Συγκεκριμένα το αλβανικό συμβούλιο υπέβαλε στο Δήμο το αίτημα ως ανάγκη για ένα αλβανικό σχολείο στο οποίο τα παιδιά των Αλβανικών οικογενειών θα πήγαιναν να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα.Το «Σακάκ», το Δημοτικό Συμβούλιο Μετανάστευσης, αποφάσισε να δώσει ένα χώρο για να διδάσκεται η αλβανική γλώσσα από την αλβανική κοινότητα που ζει στην περιοχή.Μετά από αυτό, το αλβανικό σχολείο πήρε ζωή, τώρα τα παιδιά κάθε Σάββατο πηγαίνουν και παρακολουθούν το επιθυμητό μάθημα.

    Στην τελετή έναρξη του σχολείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Αλβανός πρέσβης και οι επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.Ο αναπληρωτής Αλβανός Πρέσβης τόνισε ότι εκτιμα ιδιαίερα την καλή πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών και είναι υπερήφανος για το γεγονός αυτό. Τόνισε ότι τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν σωστά τη μητρική τους γλώσσα.Ο Σοκόλ Οζούνι, μέλος του αλβανικού τοπικού συμβουλίου, είπε:«Είναι υπέροχο. Είκοσι πέντε παιδιά έχουν εγγραφεί στο σχολείο και το μάθημα μόλις ξεκίνησε. Πιστεύω ότι το ποσοστό αυτό θα φθάσει στα 60 παιδιά». Κατόπιν αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σοκόλ Οζούνι θα εργασθεί οικειοθελώς με τους γονείς της περιοχής προκειμένου να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο αλβανικό σχολείο.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλβανική ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε σχολείο της Ελλάδας - Δείτε τις φωτογραφίες - Ερωτηματικά για τους νεαρούς Αλβανούς που σχηματίζουν τον αλβανικό αετό στον Τύρναβο (φωτό)

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/01/blog-post_84.html (μπειτε και στον συνδεσμο να δειτε και τις φωτογραφιες)
    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/658183_erotimatika-gia-toys-nearoys-alvanoys-poy-shimatizoyn-ton

    ''Παρέα νεαρών Αλβανών φωτογραφήθηκε σε προκλητική στάση μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο της πόλης του Τυρνάβου στην Θεσσαλία. Οι 14 νεαροί... σχημάτισαν τον αλβανικό αετό με τις παλάμες του. Επίσης, οι νεαροί ανυψώνουν στην ίδια φωτογραφία, την αλβανική σημαία. Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το tirnavikanea.gr...
    Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή πολλοί Αλβανοί προσβάλουν την χώρα μας αλλά και την περιοχή.Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν και Ελληνική Συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους.Το χειρότερο θα είναι να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για ακόμη μια φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας. ''

    • → σχολιο μου:

    με λιγα λογια δεν νοιωθουν ελληνες και το χειροτερο ισως να τους εδωσαν και την ελληνικη ιθαγενεια,
    Η πλειοψηφία των αλβανών(τα ιδια ισχυουν και για ολες τις αλλες εθνικοτητες) που βρίσκεται στην Ελλάδα σκέφτεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και θα τα βρούμε μπροστά μας,
    για να καταλαβετε ολοι ποιους εχουμε βαλει μεσα στο σπιτι μας και θα το πληρωσουμε πολυ ακριβα, θα τα βρούμε μπροστά μας,όχι αναγκαστικά μόνο μέσω ένοπλων καταστάσεων αλλά αποκτώντας σιγά σιγά την ελληνική ιθαγένεια και ψηφίζοντας(καθοδηγουμενοι απο αλβανικα κεντρα) ανθέλληνες και ανθελληνικά κόμματα-σχηματισμούς εχθρικά προς τα συμφέροντα μας(Σύριζα και Ανέλ ανοίγουν την πόρτα του κοινοβουλίου σε DEB και αλβανούς http://www.crete-news.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82%C2%BB-%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-deb-%CE%BA%CE%B1%CE%B9#sthash.rStroYnx.dpuf )
    Συγχαρητήρια σε όλους που άνοιξαν την πόρτα για να εισβάλουν στην πατρίδα μας και αργότερα να τους νομιμοποιήσουν και να μοιραζουν ελληνικες ιθαγενειες,η μονη λυση ειναι οι απονομιμοποιησεις(και ακυρωσεις σε οσους δοθηκαν ελληνικη ιθαγενεια) και η αμεση απελαση τους,βεβαια προυποθετει πατριωτικη κυβερνηση(προσωπικα θελω να φυγουν ολοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τον αλβανικο εθνικισμο θα τον βρουμε μπροστα μας(το ιδιο ισχυει και για ολους τους αλλους π.χ. τον ισλαμοφασισμο των πακιστανων κλπ...):

    Την Ελλάδα βλέπουν ως τη μεγαλύτερη απειλή οι Αλβανοί

    http://www.pelasgoskoritsas.gr/2015/10/greqia-kercenim-i-pare-per-shqiptaret.html

    και οπως ειπαμε η πλειοψηφία των αλβανών που βρίσκεται στην Ελλάδα σκέφτεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και θα τα βρούμε μπροστά μας,και το χειροτερο ισως να τους εδωσαν ή ετοιμαζουν να τους την δωσουν και την ελληνικη ιθαγενεια,
    επιπλεον σε ολες τις ειδησεις δημοσιας ταξης-εγκληματικοτητας πρωταγωνιστικο ρολο εχουν οι αλβανοι και το ανησυχητικο ειναι οτι εκει που ειχαμε ενηλικες αλβανους-αλλοδαπους εγκληματιες αρχιζει με αυξητικες τασεις να εχουμε και νεους-ανηλικους αλβανους-αλλοδαπους εγκληματιες και για απελαση ουτε λογος φυσικα,τους επιτρεπεται να κανουν οτι γουσταρουν χωρις καμια επιπτωση και συνεπεια,το θεμα ειναι να απελαθουν μετα την τιμωρια τους εκει δειχνεις οτι εισαι σοβαρο κρατος ολα τα αλλα ειναι για να λεμε

    υ.γ.και εμεις τους τα παρεχουμε ολα δωρεαν:δωρεαν σχολεια,δωρεαν σχολες,δωρεαν πανεπιστημια κοκ...πληρωνε κοροιδο ελληνα ενω στην αυστραλια που ειχαμε αναφερθει παλαιοτερα πρέπει να πληρώσουν για τα πάντα δεν υπάρχει εκεί δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία,μάλιστα τα δίδακτρα για να πας το παιδί σου σε ένα δημόσιο σχολείο στην Αυστραλία κυμαίνονται στα 7000 δολλάρια τον χρόνο και μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται με τις νόμιμες άδειες στο down under για ανθρώπους που έχουν εισέλθει νόμιμα στην Αυστραλία!!!!!!!!!!!Εξυπακούεται ότι οι αλλοδαποί που προσπαθούν να μπουν παράνομα στην Αυστραλία δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα σε εργασία,υγεία ,παιδεία κλπ...και απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive