Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα στη Σύγκρουση στη Συρία. Γράφει ο Σεραφείμ Παπαποστόλου Αντγος ε.α.

Αγαπητοί μου Φίλοι, Καλημέρα σας.
Παρακολουθήσαμε για ακόμη μία φορά, ως θεατές βέβαια, το ‘έγκλημα της καταστροφής’ της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συντελέστηκε παράπλευρα με τις πρόσφατες συγκρούσεις στη Συρία και το Β. Ιράκ. Κλείσαμε ερμητικά τα μάτια μας, ίσως και για μια ακόμη φορά, για να αποφύγουμε να βλέπουμε την ωμή βία και την καταστροφή της ‘Ελληνικής μας Ψυχής’ που μας έχουν εμπιστευτεί να την ‘φυλάμε’. Και είναι "γνωστά και προφανή" αυτά που δεν κάνουμε, ώστε να μην διακινδυνεύει και να μην απειλείται η Κληρονομιά μας...
ούτε και να τραυματίζεται τόσο συχνά, τόσο πολύ, και τόσο εύκολα. Και είναι επίσης ‘προφανές’ αυτό που έχουμε υποχρέωση ΝΑ κάνουμε ως αποστολή για να σώσουμε ότι απομένει πλέον "στα αποκαΐδια" των δικών μας καταστροφών.

Παρακολουθώντας "επαγγελματικά" τις διεθνείς συγκρούσεις και έχοντας "υπηρετήσει" σε ανάλογες αποστολές που ανέλαβε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, σκοπεύω σήμερα να σας παρουσιάζω την καταστροφή της δικής μαςελληνικής ψυχής στη Συρία. Ταυτόχρονα να σας παρακαλέσω πολύ να μοιραστείτε μαζί μου την καταστροφή αυτή του ελληνικού και του βυζαντινού πολιτισμού μας εκεί, όχι βέβαια σαν ένα ακόμη μοιρολόι αλλά ως εμβατήριο ή παιάνα.  Παιάνας ικανός για να συντονίσει τις θελήσεις και την αποφασιστικότητα μας για την ανάληψη των ευθυνών μας για την υλοποίηση του δικού μας οράματος μας. Οράματος για την ανάκτηση της ελευθερίας των πρωτοβουλιών και της ηγεσίας επί των διεθνών εξελίξεων από ένα ικανό και αποτελεσματικό Ελληνικό Κράτος,Προστάτη της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Όραμα μας και το Ζωτικό Εθνικό Συμφέρον στη Εθνική μας Στρατηγική είναι: «να ηγείται η Ελλάδα από την αρχήτων μελλοντικών κρίσεων όλων των διεθνών προσπαθειών (πολιτιστικών, διπλωματικών και στρατιωτικών, ανθρωπιστικών κ.λ.π), για την σωτηρία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που στο μεγαλύτερο και το καλύτερο της μέρος είναι Ελληνική.

Η παρακάτω διάλεξη για τις «Παράπλευρες Απώλειες και την Καταστροφή της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάςαπό τις συγκρούσεις στη Συρία» αποτελούσε το τρίτο μέρος στη σειρά των διαλέξεων που έγιναν την περίοδο (2013-2017) στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (Ι.Σ.Μ.Ε.) και με αφορμή την κατάσταση στη Συρία. Στη σειρά αυτή των διαλέξεων, το πρώτο μέρος αφορούσε στις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ το δεύτερο, στις Γεωπολιτικές Εκτιμήσεις για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Για κατεβάσετε την πλέον πρόσφατη (2017) έκδοση της διάλεξης, παρακαλώ να κάνετε κλικ επί των υπογραμμισμένων παρακάτω τίτλων. Επίσης μπορείται να αντιγράψετε την διεύθυνση (https://......FJ) και να την χρησιμοποιήσετε για αναζήτηση. Αρχίστε απο τις Παρουσιάσεις (.ppt) πρώτα. Μπορεί να αργήσουν μερικά λεπτά λόγω μεγάλου όγκου, αλλά θεωρώ την υπομονή σας αναγκαία.






  
Με μεγάλο σεβασμό στην μνήμη τους, και την άπειρη λύπη μου για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί ήδη. Αλλά και με μεγάλη πίκρα και οργή, γιατί εγώ ο ίδιος ΔΕΝ έχω κάνει ότι Πρέπει.

Αντγος ε.α. Σεραφείμ Παπαποστόλου
Επίτιμος Επιτελάρχης του Γ'ΣΣ/NRDC_GRC.
View Serafeim Papapostolou's profile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive