Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Να Ονομαστούν Τα Σκόπια «Μακεδονία» Υπέγραφαν 200 Στελέχη Του ΣΥΡΙΖΑ Και Ο…Κακλαμάνης

«Εμείς περιμένουμε τον πρωθυπουργό να έρθει και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησης του», 
Σχετική εικόνα
ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ανέσυρε από το αρχείο του το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» από τις 13/3/2008.  Σύμφωνα με τα όσα... είπε, επρόκειτο για την διακήρυξη 200 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν «Μακεδονία».  «Πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα, γιατί εγώ κρατάω αρχείο, ότι την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής έδινε τη μάχη του Βουκουρεστίου, με ημερομηνία 13/3/2008, η εφημερίδα Αυγή είχε πρωτοσέλιδο, άρθρο-διακήρυξη με τίτλο “Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν”, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Υπέγραφαν 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.  «Εμείς τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησης του. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Εγώ σας λέω σήμερα ότι παρά ταύτα -και το ζητώ δημοσίως- πρέπει να γίνει η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Εγώ έχω σκληρότερη θέση και είναι γνωστό αυτό. Εννοώ ότι μέσα στην μικτή ονομασία πρέπει σαφέστατα να περιγράφονται τρία πράγματα: Πρώτον. Το αδιατάραχτο των συνόρων. Δεύτερον: Ότι θα είναι σαφές ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα και κυρίως ότι δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».  «Εμείς ξανά δεκανίκι της κυβέρνησης αυτής δεν θα γίνουμε», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κακλαμάνης.

2 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣΤΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ.
    ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

    Και καλά από τους συριζαίους τι να περιμένει κανείς;

    Αλλά ρε Κακλαμάνη, το σκέφτηκες πολύ να προτείνεις "μικτή ονομασία" και να βάλεις και αυτούς τους 3 "σκληρούς" όρους μέσα σε αυτήν;;; Τίποτα δεν διδάχθηκες από την διαδρομή αυτού του ζητήματος;;;

    Δηλαδή ξεπουλάμε την Μακεδονία, αλλά έντιμα και... από θέσεως ισχύος και το ξεπούλημα ισχύει, με μικροπολιτικό περιτύλιγμα!!!

    Δεν νομίζω ότι αξίζουν σχόλια.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive