Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΣΩΜΟΣ!! Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο συλλαλητήριο του 1992!! ΤΟΤΕ ήταν φασίστες και σήμερα ... ανένηψαν;; ΦΩΤΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο συλλαλητήριο του 1992 !Ο αείμνηστος ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος ήταν στην πρώτη γραμμή του Συλλαλητηρίου και η ΑΥΓΗ είχε πρωτοσέλιδο: «Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ».ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ,   για να μαθαίνουν οι νεώτεροι : Επειδή η «αριστερή» υποκρισία περί το Σκοπιανό κρατάει τόσα περίπου χρόνια όσα και η «ονοματολογία»...
Επειδή με το «άλλα κάνω κι άλλα λέω» κάποιοι πάνε να βγάλουν την ουρά τους απέξω και θέλουν πλέον να εμφανίζονται ότι βρίσκονται στην πλευρά της λύσης και όχι με την πλευρά εκείνων που εξέθρεψαν το πρόβλημα... Και επειδή για να υπάρχει μια ψύχραιμη αποτίμηση των πολιτικών συμπεριφορών ενός εκάστου εκ των πολιτικών κομμάτων της χώρας πρέπει να υπάρχει και μνήμη, υπενθυμίζουμε:

* Ηταν ο Λεωνίδας Κύρκος, που ως βουλευτής του ΣΥΝ έτρεχε στο πρώτο σκοπιανοφαγικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που κατηγορούσε τους «πλην Λακεδαιμονίων» κομμουνιστές που δε συμμετείχαν και που δήλωνε:

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε ηέντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας, υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομιάς» (Λ. Κύρκος, «Αυγή», 15/2/1992).

Μάλιστα, σε εκείνη την ίδια δήλωση ο Λ. Κύρκος, ωραιοποιώντας επιπλέον τον εθνικιστικό χαρακτήρα της «λαοσύναξης», που δονούνταν από τις ιαχές «Φωτιά φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά» (!), υποστήριζε:

«... Η εκδήλωση... δεν είχε τίποτα επιθετικό, εξτρεμιστικό...».

Οσο για την «Αυγή», απηχώντας τις θέσεις του ΣΥΝ για το συλλαλητήριο, έγραφε στο πρωτοσέλιδό της για τα όσα είχαν διαδραματιστεί μια μέρα πριν στη Θεσσαλονίκη:

«Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ».

Και συνέχιζε:

«Με ωριμότητα, που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη Μακεδονία εξέφρασαν χτες σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού...» («Αυγή», 15/2/1992).

ΠΗΓΗ: https://www.rizospastis.gr/story.do?id=4434119

Και ο Μανώλης Γλέζος ήταν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Κύρκος, Γλέζος, Μίκης ... Ακροδεξιοί κι αυτοί;

Και σήμερα, για τα στελέχη του Νατοϊκού  ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τίτλο τιμής το ότι γνώρισαν (!) τον Κύρκο !
Μην πούμε για τον Γλέζο.
Ο Μίκης Θεοδωράκης στήριξε όσο κανείς άλλος το συλλαλητήριο της 21/1/18. Φασίστας κι αυτός;
Να το βουλώσουν λοιπόν οι ενδοτικοί. Οι μόνοι φασίστες στη χώρα είναι όσοι πόνεσαν από την επιτυχία μιας γνήσιας αμεσοδημοκρατικής συγκέντρωσης.


makpress.blogspot.bg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive