Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Οψιμα… «Παιδιά των Λουλουδιών» οι Φίλης, Κυρίτσης, Σκουρλέτης. Του Γιάννη Σιδέρη

Οψιμα… «Παιδιά των Λουλουδιών» οι Φίλης, Κυρίτσης, Σκουρλέτης
Και ενώ σχεδόν επί σχεδόν εικοσαήμερο το θέμα είχε ζώσει τα πρωτοσέλιδα, τα δελτία ειδήσεων και τα sites, (και την κυβέρνηση είχαν ζώσει τα φίδια), οι τρεις αναφερόμενοι στον τίτλο δεν είχαν βγάλει τσιμουδιά. Με χρονοκαθυστέρηση ο Νίκος Φίλης ζήτησε από την κυβέρνηση  να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία...
«από την σκοπιά των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά (…) σε μια στιγμή που αεροπορικές δυνάμεις της χώρας αυτής εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο κατά της Υεμένης (… ) και όλα αυτά με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ)».
Η παρέμβαση αποδόθηκε, με τον συνήθη εντυπωσιοθηρικό βερμπαλισμό των ελληνικών ΜΜΕ – και τις επιθυμίες της αντιπολίτευσης να δει το κυβερνητική παράταξη σπαρασσόμενη. Χαρακτηρίστηκε ως «βόμβα Φίλη». Φυσικά καμιά βόμβα δεν έσκασε στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Θα έσκαγε, και θα ήταν διασποράς, αν ο πρώην υπουργός ζητούσε τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να διαλευκανθεί μια  αμφιλεγόμενη υπόθεση, την οποία η αντιπολίτευση θεωρεί σκανδαλώδη.
Το μόνο που έκανε ο κ. Φίλης ήταν να πετάξει μια επικοινωνιακή «τρακατρούκα» χωρίς επικίνδυνη γόμωση, για να δημιουργήσει προπέτασμα κρότου και καπνού στην πιεζόμενη κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας  το παλιό και εύκολο, για την Αριστερά που έχει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Κάπως – όπως, τα παιδιά των λουλουδιών διακήρυτταν την επί γης ειρήνη, την πανανθρώπινη αγάπη, τον έρωτα, και άλλα συναφή και όμορφα.
Ωστόσο, για το επίμαχο θέμα του φερόμενου ως ανεπίσημου μεσάζοντα και την θρυλούμενη «εξαφάνιση» 200 χιλιάδων βλημάτων από το στοκ των 300 χιλιάδων, το μόνο που εξέφρασε ήταν η διαβεβαίωσή του ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» πως στην συζήτηση της Δευτέρας οι απαντήσεις «θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες με τρόπο που δεν αφήνουν αμφιβολίες». Οι σημειολόγοι θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι στην αναφορά αυτή υποκρύπτεται και μία προειδοποίηση. Εμείς, ως μη σημειολόγοι, κρατάμε την «καμία αμφιβολία» του στην αναμονή πειστικών απαντήσεων.             
Εις επίρρωσιν του κ. Φίλη, προσήλθαν χρονολογικά ο βουλευτής Κυρίτσης που συμφώνησε σε όλα μαζί του, και ο υπουργός Σκουρλέτης, που ανεμνήσθη των αντιπολεμικών διακηρύξεων της Αριστεράς, επισημαίνοντας στην κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς «μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας δεν μπορεί να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός». Φυσικά και οι τρεις τελούν  εν σκόπιμη αφέλεια. Ένα κράτος – δυστυχώς – δεν είναι ειρηνιστική ΜΚΟ, που ενδιαφέρεται γενικώς για την ειρήνη. Το κράτος ενδιαφέρεται πρωτίστως για την  ευημερία των πολιτών του και τα στρατηγικά του συμφέροντα. Οι διακονούντες το κράτος, όπως αυτοί, θα πρέπει να το γνωρίζουν.
Με τις βραδύκαυστες δηλώσεις τους προφανώς θέλουν να επενδύσουν στο διαρρέον αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν τόσο φλογεροί ειρηνιστές, θα είχαν εκδηλωθεί αμέσως από την στιγμή που το θέμα έσκασε στην επικαιρότητα. Ου μην, δεν θα είχαν καν δεχτεί στη Βουλή την ανανέωση για τη Βάση της  Σούδας, που είναι το κατεξοχήν θανατηφόρο όπλο για τους λαούς τη Μέσης και της ευρύτερης Ανατολής (Με τη βοήθεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ η Σαουδική Αραβία παρεμβαίνει ενόπλως στην Υεμένη, κατά τον Φίλη).  
Κοντά σε αυτούς στοιχίζονται και άλλοι βουλευτές, κυρίως εκ των «53», που με τις ειρηνιστικές κορώνες προσπαθούν να διαφύγουν από την διακεκαυμένη ζώνη, επικαλούμενη την ανθρωπιστική διάσταση οι δηλώσεις πάντως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη είχαν ίχνη ρεαλισμού, και απείχαν κάποια κλικ από το θεωρούμενο ως… «αντάρτικο» των τριών.
Ένα σημαίνον στοιχείο που αναδύεται από την υπόθεση, ως παρεμπίπτον, είναι η μόνιμη τάση της κυβέρνησης να αλλοιώνει την  πραγματικότητα. Ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στα έγγραφα που κατέθεσε το Α. Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για φέιγ βολάν στη Βουλή(!) ενώ αυτά κατατέθηκαν με όλες τις τυπικές διαδικασίες που ορίζει ο κανονισμός. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, απέστη της παράδοσης, μη επιτρέποντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αναγνώσουν το περιεχόμενό τους (πλήρης… κοινοβουλευτική  συμπεριφορά από τον αρμόδιο να τη διαφυλάξει!).
Η κυβέρνηση εισέρχεται σε ναρκοθετημένο χώρο. Ο Πρωθυπουργός  τη Δευτέρα αναλαμβάνει πλήρη πολιτική ευθύνη, καθώς θα αποτελέσει τη δύναμη κρούσης απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Ο Α. Λοβέρδος από την πλευρά του επιμένει ότι θα φέρει και άλλα χαρτιά. Αυτά θεωρείται αδύνατο να μην τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Ως εκ τούτου ή είναι πεπεισμένος ότι ουδέν ύποπτο συνετελέσθη, ή πολύ απελπισμένος για να έχει άλλη οδό διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive