Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η φρίκη κατοικεί στην πόλη-φάντασμα. Βουνό τα αυτοκίνητα-κουφάρια! Εικόνες-σοκ στη Μάνδρα Αττικής!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥ. Σε μια τραγωδία δίχως προηγούμενο εξελίσσεται το πέρασμα των φονικών πλημμυρών από τη Δυτική Αττική, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά, την ώρα που η Μάνδρα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο...

Στο νεκροταφείο της περιοχής, η ορμή του νερού ξέβρασε τα οστά των νεκρών πάνω στα μνήματα που έσπασαν! Οι εικόνες είναι μακάβριες, με συγγενείς νεκρών να προσπαθούν να μαζέψουν τα οστά των ανθρώπων που έχουν χάσει...
«Ηρθα να καθαρίσω τον τάφο, αλλά εδώ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους νεκρούς σου... Θα πάρω τη φωτογραφία που θάψαμε μαζί με τον αδελφό μου για να έχω ένα ενθύμιό του» λέει με δάκρυα στα μάτια, η κυρία Ειρήνη, η οποία πλένει το μνήμα του αδελφού της πλάι σε ανθρώπινα οστά τα οποία βγαίνουν από τους ανοιχτούς τάφους. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους κατοίκους να μαζεύουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους μετά το πέρασμα των χειμάρρων και τον Στρατό να προσπαθεί να αποκαταστήσει δρόμους και υποδομές σε μια πόλη-φάντασμα. Στους δρόμους, γερανοί μαζεύουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το φουσκωμένο ρέμα. Ενδεικτικά της καταστροφής στη Μάνδρα είναι τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία τα 428 από τα συνολικά 544 κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν υποστεί ζημιές και χρήζουν αποζημίωσης.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, το Λιμενικό εντόπισε τις σορούς ενός 59χρονου και ενός 29χρονου άνδρα στην παραλία της Ελευσίνας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε από αποθήκη κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας και ο 38χρονος οδηγός νταλίκας, ο οποίος αγνοούνταν από την Τετάρτη. Τον Γιάννη Ρούμελη έψαχνε με αγωνία η θεία του, η οποία ζητούσε πληροφορίες από οποιονδήποτε είχε δει τον ανιψιό της, ενώ συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος που οδηγούσε ο 38χρονος, από τις τελευταίες κουβέντες του Γιάννη μέσα στην πλημμυρισμένη καμπίνα της νταλίκας.
Οι ελπίδες έσβησαν για ακόμη έναν αγνοούμενο το πρωί της Κυριακής, καθώς η Πυροσβεστική εντόπισε το άψυχο σώμα ενός άνδρα μέσα στις λάσπες, κάτω από βυτιοφόρο στην περιοχή του αμαξοστασίου.
Λέκκας: Κίνδυνος σε άλλα 300 σημεία
Την ώρα που οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους από τη νεροποντή, ο καθηγητής Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμης Λέκκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για 300 σημεία στην ελληνική επικράτεια, τα οποία απειλούνται ότι θα ζήσουν τον εφιάλτη της Μάνδρας.
«Αυτό που είδαμε στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο θα μπορούσαμε να το δούμε σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 300 σημεία στην Ελλάδα, τα οποία διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο - είναι υποψήφια για να σημειωθούν τέτοιες καταστροφές σε αυτά. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε αύριο κιόλας, διότι η επικείμενη καταστροφή είναι μπροστά μας. Δεν είναι η εποχή τώρα -λόγω χειμώνα-, αλλά και την άνοιξη και τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Απλά, το πού θα σημειωθεί η επόμενη καταστροφή είναι θέμα τού πού θα πέσει η επόμενη βροχή» δήλωσε ο κ. Λέκκας και εξηγεί ότι τα μπαζωμένα ρέματα και οι αυθαιρεσίες, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προκάλεσαν την πρωτοφανή καταστροφή στη Δυτική Αττική.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος μιλά για ένα πλημμυρικό φαινόμενο, κατά το οποίο ο μεγάλος όγκος του νερού κατέβηκε από το όρος Πατέρας στη Μάνδρα, όπου η βροχόπτωση ήταν ασθενής.
ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη (φωτό) αναφερόμενη στις ελλείψεις που καταγράφονται στις υπηρεσίες οι οποίες επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.
Οπως αποκάλυψε η κυρία Κριεκούκη, 10 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι είχαν δηλωθεί για περιπολίες στη Μάνδρα το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο πλιάτσικο, φύλαγαν το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα! Η ΓΑΔΑ, με ανακοίνωσή της, απάντησε στις καταγγελίες της δημάρχου Μάνδρας διευκρινίζοντας ότι μία από τις τρεις ομάδες ΟΠΚΕ που επιχειρούσαν στην περιοχή μετακινήθηκε προσωρινά, για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο και για μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό μοιράζει ο «Αλλος Ανθρωπος»
Με τη βοήθεια Γάλλων ακτιβιστών, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος και η οργάνωσή του «Αλλος άνθρωπος» βρέθηκαν στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο για να μαγειρέψουν και να μοιράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους της περιοχής που δοκιμάζονται.
«Προσφέραμε 4.000 μερίδες, Σάββατο και Κυριακή, και τα μαγειρέματα θα συνεχιστούν και σήμερα. Μέχρι τώρα δώσαμε κουβέρτες, παπλώματα, τροφές, γάλατα, μπισκότα και άλλα είδη στους ανθρώπους, και συνεχίζουμε να αναζητούμε αυτοκίνητα για τις μεταφορές μας» ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος και συνέχισε:
«Οι κάτοικοι εδώ έχουν γίνει μια γροθιά και, μεταξύ άλλων, πηγαίνουν τα πράγματα και το φαγητό σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive