Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Οι πλημμυροπαθείς έχουν χάσει μέσα στην λάσπη, συνταγές, βιβλιάρια, χρήματα αλλά έχουν ανάγκη από τα φάρμακά τους. Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ και Συλλόγων


Της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή.
Στην πόλη της Μάνδρας ζουν 20.000 με 25.000 μόνιμοι κάτοικοι. Όλοι αυτοί εξυπηρετούνται από οκτώ φαρμακεία. Από αυτά τα έξι φαρμακεία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος πέρα  από τα προβλήματα που έχει πρέπει να εξυπηρετηθούν από τα δύο φαρμακεία που έμειναν....

έχοντας και αυτά λιγότερα προβλήματα.  
Επίσης υπάρχουν άλλα δύο φαρμακεία δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη προς τις εργατικές κατοικίες.  Οι δύο λοιπόν εναπομείναντες φαρμακοποιοί έχουν αναλάβει ένα τεράστιο έργο χωρίς όμως βοήθεια. Καταρχάς το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα που είχαν τις πρώτες μέρες της καταστροφής ήταν το ρεύμα. Χωρίς ρεύμα λοιπόν έπρεπε να προφυλάξουν τα φάρμακα που θέλουν ψυγείο. Το επόμενο πολύ σοβαρό πρόβλημα που παραμένει ακόμα και τώρα που γράφουμε το άρθρο είναι το τηλέφωνο. Χωρίς σταθερό τηλέφωνο δεν έχουν δυνατότητα να συνδεθούν με τα συστήματα του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να χειριστούν τις συνταγές που τους φέρνουν οι ασθενείς.  
Όμως το πρόβλημα που καλούνται να διαχειριστούν είναι ότι οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται στο φαρμακείο τους δεν έχουν τίποτα μαζί τους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει όλα τους τα έγγραφα μέσα στην λάσπη και δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε βιβλιάριο ούτε τις συνταγές τους. Πολλοί από τους πλημμυροπαθείς δεν θυμούνται ούτε τον ΑΜΚΑ τους. Όμως είναι αρκετοί που παίρνουν απαραίτητα φάρμακα (ινσουλίνες, ογκολογικά, αντιπηκτικά κλπ) που τα έχουν άμεσα ανάγκη.  Τέλος μεγάλος αριθμός των πληγέντων δεν έχουν ούτε χρήματα στην διάθεσή τους αφού είτε τα έχασαν στην λάσπη είτε δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη αφού δεν λειτουργούν τα ΑΤΜ της περιοχής. 
Οι φαρμακοποιοί ανέλαβαν λοιπόν να εξυπηρετήσουν αυτούς τους ανθρώπους χωρίς όμως να έχουν κάποια βοήθεια από το ίδιο το κράτος. Δίνουν λοιπόν φάρμακα κρατώντας κάποια στοιχειώδη στοιχεία ή προσπαθούν από το τηλέφωνο να αντλήσουν κάποιες πληροφορίες από τους φαρμακοποιούς που εξυπηρετούντο μέχρι χθες οι ασφαλισμένοι.  
Μας μεταφέρουν λοιπόν τον προβληματισμό τους για το πώς αφενός θα μπορέσουν να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί και το κυριότερο πώς θα μπορέσουν να προμηθευτούν εκ νέου φάρμακα όταν πολύ σύντομα τελειώσουν τα αποθέματά τους.  
Από τον ΕΟΠΥΥ που επικοινώνησε το medlabnews.gr μας είπαν ότι ο ΕΟΠΥΥ κάνει ό,τι μπορεί για τους ασφαλισμένους και ότι θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα που θα τους μεταφέρουν οι φαρμακοποιοί της περιοχής. Mας ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζουν πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις κατά καιρούς και τις ξεπερνούν ανάλογα με την περίπτωση. Οι φαρμακοποιοί θα μπορέσουν να αποζημιωθούν εφόσον υπάρχει κάποια απόδειξη, ότι ο ασφαλισμένος έπρεπε να πάρει το φάρμακο, που του χορηγήθηκε. Τέλος φροντίζουν προκειμένου οι φαρμακοποιοί που έπαθαν ζημιά στα φαρμακεία τους, να αποζημιωθούν κατά προτεραιότητα για να τους διευκολύνουν να φτιάξουν το κατεστραμμένο φαρμακείο τους.  
Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι κάτοικοι της Μάνδρας δεν έχουν καμία βοήθεια και σε αυτό το σοβαρό θέμα και φυσικά ακόμα και τώρα δεν έχουν καθόλου νερό, παρόλο που η Δήμαρχος είπε (δεν γνωρίζουμε για πιο λόγο) ότι έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο τμήμα της πόλης η ύδρευση, αλλά το νερό δεν είναι πόσιμο. Αυτό επιτείνει το πρόβλημα των ασθενών πλημμυροπαθών.  
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η καταστροφή πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αρμόζει σε ένα σύλλογο που σέβεται τα μέλη του και εξακολουθεί να πιστεύει στην αλληλοβοήθεια και στη συλλογικότητα. 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να προτείνει στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΦΣΑ πέντε μέτρα βοήθειας προς τους φαρμακοποιούς της Μάνδρας που υπέστησαν ζημιές. 

Συγκεκριμένα: 
  1.  Να καταχωρηθούν οι συνταγές στον ΕΟΠΥΥ για τα φαρμακεία που επλήγησαν, χωρίς να απαιτούνται οι χάρτινες συνταγές που δεν υπάρχουν γιατί καταστράφηκαν. Εφόσον η συνταγογράφηση είναι ηλεκτρονική, να γίνουν αποδεκτά τα ηλεκτρονικά ίχνη που υπάρχουν στην ΗΔΙΚΑ.
  2.  Να γίνει άμεση εκταμίευση οικονομικής βοήθειας από τον ΦΣΑ.
  3.  Να μη γίνει καμία περικοπή αναλώσιμων συνταγών.
  4.  Να υπάρξει έκκληση σε φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες για προσωρινό πάγωμα των επιταγών.
  5.  Να γίνει προπληρωμή των λογαριασμών τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων φαρμακοποιών στη Μάνδρα Αττικής και στη Σύμη του νομού Δωδεκανήσου, οι οποίοι είδαν τα φαρμακεία τους να χάνονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης. Για το σκοπό αυτό ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους έως 5.000 ευρώ.

Τέλος από το Γραφείο Προέδρου του ΕΟΠΥΥ εκδόθηκε η ανακοίνωση

Η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων από τις πρόσφατες πλημμύρες. Με στόχο τη διευκόλυνση Δικαιούχων Πολιτών και Παρόχων στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ανακοινώνει ότι:

• Η Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) Ελευσίνας, αρμόδια για την εξυπηρέτηση στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής λειτουργεί κανονικά.
• Οι Πολίτες και οι Πάροχοι Υγείας που υπάγονται στην ΠΕ.ΔΙ. Ελευσίνας και αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας του Οργανισμού να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 5565502-3
• Για τους πληγέντες Δικαιούχους Πολίτες και Παρόχους Υγείας της περιοχής, θα υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση και την κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση των αιτημάτων τους

thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive