Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σοκ ακόμη και σε έμπειρους αστυνομικούς προκάλεσαν τα βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή. Φόβοι ετοίμαζε χτύπημα;

Σοκ ακόμη και σε έμπειρους αστυνομικούς προκάλεσαν τα βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή
Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια. Ισχυρό σοκ ακόμη και έμπειρους αστυνομικούς έχουν προκαλέσει τα βίντεο της φρίκης που εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου τζιχαντιστή, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη...

Πρόκειται για φρικτά βίντεο, ανάλογα εκείνων που αναρτούν συχνά οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς.
Σε βίντεο μικρής διάρκειας φαίνεται ο ίδιος και ακόμα ένας άντρας να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν έναν νεαρό. Γελούν με τις πράξεις τους ενώ ο άτυχος άνδρας είναι γεμάτος αίματα και εκλιπαρεί για τη ζωή του. Το βίντεο ξαφνικά διακόπτεται. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κινητό του 32χρονου υπάρχει φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι στη Συρία και ότι δεν έχει σχέση με τον ISIS.
«Αν ήμουν δολοφόνος του ΙSIS δεν θα με άφηναν από το Ισλαμικό Κράτος να φύγω. Πήρα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και το έσκασα γιατί φοβόμουν για την ζωή μου. Έτσι βρέθηκα στην Ελλάδα. Δεν συμφωνώ με την όλη διερμηνεία που έγινε το πρωί γιατί υπάρχουν ψεύδη και ασάφειες. Όπως για παράδειγμα ότι συμμετείχα εθελοντικά στον ISIS και σκότωνα όποιον μισούσα. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Συρία», ανέφερε στις αρχές ο 32χρονος.
Από την πλευρά της, η δικηγόρος του 32χρονου, κ. Τσιουλπά, μιλώντας στην ιστοσελίδα e-evros δήλωσε: «Σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση».
Ο 32χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alexpoli. Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει το κινητό του τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του. Οι αρχές διερευνούν τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το πόσο «ψηλά» έφταναν αυτές στην ιεραρχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης και αν είχε επαφές με ηγετικά στελέχη του ISIS.
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του παραδέχθηκε ότι ο 32χρονος ήταν μέλος του ISIS, αλλά μόνο για τρεις μήνες. Μιλώντας στην κάμερα του Alpha είπε: «Ηταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS».
Πάντως, φάνηκε να μην γνωρίζει το φρικτό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του, κάνοντας λόγο για απλές φωτογραφίες με τους φίλους του.
1
Φόβοι ότι ετοίμαζε χτύπημα
Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εξετάζουν το βαθμό της ιεραρχίας του 32χρονου στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές αλλά και οι ευρωπαϊκές Αρχές «ξεσκονίζουν» τα δύο τάμπλετ και το smartphone, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, αναζητώντας επαφές και κινήσεις του Σύρου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.
Σκοπός τους να διαπιστώσουν αν μέσω συνδέσμων ή επαφών, είχε μπει στη διαδικασία να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις. Πάντως ο ίδιος έχει τονίσει στην κατάθεσή του, ότι υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους μόνο για δύο μήνες καθώς δεν συμφωνούσε με την τακτική τους και έφυγε από τη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive