Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Σοκ με δολοφονία του ταξιτζή Γιώργου Δεκαβάλλα: Γιος επωνύμου ο δολοφόνος. Πώς τον φυγάδευσαν

imagehandler-ashx-1488472662
Ποιος ο γιος επωνύμου που φαίνεται να είναι ο δολοφόνος του ταξιτζή Γιώργου Δεκαβάλλα;…
Πέπλο φόβου εξακολουθεί να σκεπάζει τις πιάτσες των ταξί στην Κηφισιά, επτά μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία του οδηγού ταξί. 
Ο Γιώργος Δεκαβάλλας τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου...
στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη. Κανένα ίχνος του μανιακού δράστη δεν έχει βρεθεί ακόμα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι του άτυχου ταξιτζή να δουλεύουν καθημερινά σε καθεστώς αγωνίας για τη ζωή τους.
Τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα και την ψυχοσύνθεση του δράστη της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού καθώς και η πιθανή σύνδεση της δολοφονίας του Δεκαβάλλα με παρόμοιες επιθέσεις σε άλλους οδηγούς ταξί έχουν «παγώσει» τους ταξιτζήδες της Κηφισιάς, οι οποίοι πιάνουν κάθε βράδυ το τιμόνι με συνοδηγό τον τρόμο.
Η «Espresso» βρέθηκε στην πιάτσα των ταξί της Κηφισιάς και συνομίλησε με τους οδηγούς, καταγράφοντας τους φόβους, τις ανησυχίες τους και τη δική τους εκδοχή για τη μοιραία κούρσα που κόστισε τη ζωή του Γιώργου Δεκαβάλλα.
Οι περισσότεροι οδηγοί γνώριζαν τον Γιώργο και δηλώνουν πως όσο ο δολοφόνος των ταξιτζήδων παραμένει ασύλληπτος, κάθε κούρσα τους είναι μια διαδρομή αγωνίας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους.
«Αν φοβάμαι λέει; Και 20 χρόνια να περάσουν, αν δεν τον πιάσουν, εγώ δεν ησυχάζω» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης, που είναι νέος στην πιάτσα της Κηφισιάς και νιώθει ασφαλής με το να βάζει τους άνδρες πελάτες στη θέση του συνοδηγού και όχι στα πίσω καθίσματα, ώστε να μπορεί να ελέγχει κάθε κίνησή τους.
«Κάνεις τον σταυρό σου»
«Πάντα φοβάσαι ύστερα από κάτι τέτοιο. Δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Πιάνεις μια συζήτηση με τον πελάτη και αρχίζεις να τον ψυχολογείς. Βλέπεις τι ανταπόκριση έχεις και πράττεις ανάλογα.
Αν καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ψάχνεις το πρώτο αστυνομικό τμήμα. Δεν τον κατεβάζεις στον δρόμο, γιατί μπορεί να “στραβώσει”, αν είναι ύποπτος, και τότε κάνεις τον σταυρό σου» τονίζει ο Βασίλης, 30 χρόνια στο τιμόνι και φίλος του αδικοχαμένου Γιώργου, για τον οποίο λέει πως ήταν η κακιά στιγμή.
Τους ίδιους φόβους έχει και ο Πέτρος, που παίρνει κούρσες από την πλατεία της Κηφισιάς τα τελευταία 14 χρόνια και δίνει τις δικές του συμβουλές ασφαλείας στους συνάδελφους του.
«Πάντα φοβάσαι, ακόμα και πριν γίνει αυτό με τον Γιώργο. Οταν σταματάς και βάζεις μέσα έναν κουστουμαρισμένο, λες όλα καλά. Και όταν στην πορεία ιδρώνει και αρχίζει να σε κοιτάει περίεργα, λες “κάτι παίζει”.
Εχω πάντα στις πρώτες κλήσεις του κινητού μου ένα συνάδελφο, για να τον πάρω, αν γίνει κάτι» επισημαίνει. Στο μπροστινό αυτοκίνητο οδηγός είναι ο Χρήστος, ο οποίος περιγράφει την περιπέτεια που έζησε ένα βράδυ στον δρόμο.
«Πήρα δύο άτομα από λεωφόρο Πεντέλης για Πειραιά. Μου φάνηκαν ύποπτοι. Είδα ένα περιπολικό στον δρόμο και σκέφτηκα να το σταματήσω, αλλά δεν πρόλαβα. Φτάνουμε Πειραιά και μου δίνουν ένα πλαστό πενηντάευρο. Το πήρα, τους έδωσα και ρέστα και έφυγαν. Δεν παίζεις το κεφάλι σου για 50 και 100 ευρώ».
«Η υπόθεση “βρομάει”»
Σχεδόν όλοι οι οδηγοί είχαν να διηγηθούν από μια δυσάρεστη περιπέτεια που έχουν ζήσει στο ταξί τους. Ο Σπύρος και ο Γιώργος, όμως, μίλησαν και για τη δολοφονία του Γιώργου Δεκαβάλλα.
«Είχα πάρει μια πελάτισσα μετά τον θάνατο του Γιώργου και άρχισε να μου μιλάει για τον δράστη. Οτι έχει ακούσει για έναν τύπο στη Νυμφών που νοσηλευόταν παλαιότερα και είχε βγει έξω.
Οσο ζούσε η μάνα του τον φρόντιζε. Αυτή μετά πέθανε και μάλιστα σε δυστύχημα όπου εμπλεκόταν ταξί. Αυτός έκοψε τα χάπια και κυκλοφορούσε στη γειτονιά με ένα αεροβόλο» αποκαλύπτει ο Σπύρος.
Οτι ο δράστης είναι γνωστό διαταραγμένο άτομο υποστηρίζει ο Γιώργος, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.
«Η υπόθεση του Γιώργου “βρομάει”. Ολοι ξέρουν ποιος το έκανε και δεν μιλάει κανείς. Υπάρχει η καταγεγραμμένη διαδρομή στο GPS του ταξί, που πέρασε από το Ζηρίνειο και το βίντεο της κάμερας από τη μάντρα στη Νυμφών. Ολη η Κηφισιά ξέρει για τον διαταραγμένο, γιο επωνύμου, που τον φυγάδευσαν!» αποκαλύπτει.
Φεύγοντας, όλοι οι οδηγοί ευχήθηκαν να βρεθεί ο δολοφόνος του Γιώργου τόσο για να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ της 1ης Μαρτίου όσο και για να σταματήσουν οι ίδιοι να δουλεύουν με την αγωνία του μανιακού που θα σηκώσει το χέρι στον δρόμο και θα τους ρωτήσει «ελεύθερος;»…
«Την ασφάλεια του Taxibeat μας παρέχει και το ραδιοταξί»
Επιφυλακτικοί ως προς την ασφάλεια που παρέχει στους επαγγελματίες οδηγούς η εφαρμογή Taxibeat εμφανίζονται οι περισσότεροι οδηγοί ταξί της Κηφισιάς, επισημαίνοντας ότι στην πράξη αντίστοιχες υπηρεσίες απολαμβάνουν και μέσω του ραδιοταξί.
«Δεν αλλάζει κάτι για εμάς με το Taxibeat. Είναι ακριβώς σαν το ραδιοταξί. Με το ραδιοταξί έχω και το πλεονέκτημα να πατήσω ένα κουμπί για βοήθεια, αν μου βάλει κανείς το μαχαίρι στον λαιμό» λέει ο Νίκος, ο οποίος δουλεύει με το ραδιοταξί περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ και ο Γιάννης, αν και νεότερος, υποστηρίζει πως το Taxibeat προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς που δουλεύουν στον δρόμο και δεν ανήκουν σε υπηρεσία ραδιοταξί.
FIMES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive