Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Νι το γράμμα που θέλουν να εξαφανίσουν – Διαβάστε το γιατί!

Νι το γράμμα που θέλουν να εξαφανίσουν – Διαβάστε το γιατί!
Είναι γνωστό στους έχοντες γνώση  πως κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα.  Το γράμμα «Ν» συντονίζει τον εγκέφαλο. Νους, νάνι-νάνι λέμε στα παιδιά!  Το 1996 στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JOURNAL στη Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν: «Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο...
και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου – στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα».  Επιπλέον, στο Χάρβαρντ, έπειτα από ιατρικές έρευνες, διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση.  Γιατί στην Ελλάδα όμως διώκεται το Ν;  Είναι τυχαίο που καταργήθηκε στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν, για παράδειγμα, το «εμβαδό», αντί το εμβαδόν;  Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκουμε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα;  Μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (ς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive