Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κυνηγοί θησαυρού διέλυσαν μονή

\
❱❱ Εψαχναν για χρυσάφι και κατέστρεψαν το βυζαντινό μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ραψάνη. Ο πυρετός του χρυσού που έκαιγε μία ομάδα επίδοξων χρυσοθήρων την οδήγησε ακόμα και στον βανδαλισμό ενός βυζαντινού μοναστηριού στη Λάρισα!  Από την Εύα Παπαδάτου....
Η ακατανίκητη μανία που κατέβαλε τους «κυνηγούς» θησαυρών, οι οποίοι έψαχναν για σεντούκια με λίρες και τιμαλφή στην περιοχή της Ραψάνης, στους πρόποδες του Ολύμπου, τους ώθησε σε ανίερες πράξεις, όπως η καταστροφή της Αγίας Τράπεζας της βυζαντινής Μονής των Αγίων Θεοδώρων. Ψάχνοντας απελπισμένα για χρυσάφι, οι δράστες έσκαψαν δίχως να τους νοιάζει αν θα γκρέμιζαν το ιερό κειμήλιο που δεσπόζει επί δύο και πλέον αιώνες στο κέντρο του γραφικού μοναστηριού του 1778!  Εφυγαν ανενόχλητοι  Ετσι, αφού έσκαψαν με την ησυχία τους και τα έκαναν γης Μαδιάμ, έφυγαν ανενόχλητοι, πιθανότατα με άδεια χέρια. Την καταστροφή αντιλήφθηκε ένας πιστός, ο οποίος επισκέφτηκε τη μονή το μεσημέρι της Τετάρτης και δεν πίστευε στα μάτια του. Αμέσως, ειδοποίησε την τοπική κοινότητα Ραψάνης, που ενημέρωσε με τη σειρά της όλες τις αρμόδιες Αρχές και το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, το οποίο προχώρησε σε καταγραφή του περιστατικού.  Στο μεταξύ, λίγο πιο νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα στη Βλαχάβα Τρικάλων, ο γνωστός Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας Βαγγέλης Δήμας επιχειρεί εδώ και έναν μήνα με σκαπτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και με νέες ελπίδες.  Για ακόμα μία φορά, ο 72χρονος έχει αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό αμύθητου θησαυρού. Ο ίδιος έχει προσπαθήσει στο παρελθόν -δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα- και σε άλλες περιοχές των Τρικάλων, όπως η Βασιλική και η Χρυσαυγή.  Οπλισμένος με επιμονή και υπομονή, αφού περίμενε 15 μήνες για να πάρει την πολυπόθητη άδεια από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας, σκάβει με το δικό του συνεργείο, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να βρει τον θησαυρό τον οποίο αναζητά τα τελευταία χρόνια.  Οπως πάντα, δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν αν ψάχνει να βρει τσουβάλια με χρυσά πεντόλιρα από την εποχή της Τουρκοκρατίας ή τον μυθικό θησαυρό του Αλή Πασά που αναζητούσε και στη Βασιλική και τελικά το μόνο που βρήκε ήταν... νεράκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive