Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μνημονιακή Ελλάδα 2017. ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Οι Έλληνες κόβουν γάλα, ψωμί

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Έλληνες κόβουν γάλα, ψωμίΔραστικές περικοπές δαπανών σε βασικά είδη διατροφής κάνουν τα νοικοκυριά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φορολογική αφαίμαξη με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπα. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς...
 
Ενδεικτικό του γεγονότος ότι τα νοικοκυριά κόβουν από παντού για να τα βγάλουν πέρα είναι η νέα πτώση στις πωλήσεις σούπερ μάρκετ.
Όπως προκύπτει από έρευνα της Nielsen πτώση κατά 1,1% παρουσίασε η αγορά των καταστημάτων τροφίμων κατά το α’ εξάμηνο του 2017.
Την ίδια ώρα, στο σύνολο των μη διαρκή καταναλωτικών αγαθών (FMCG) παρατηρήθηκε κάμψη της τάξης του 2,2%, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο, στη συρρίκνωση των όγκων και της κατανάλωσης.
Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, οι εντονότερες πιέσεις καταγράφηκαν στα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης (-4,4%) και στα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης (-3,5%). Αντίθετα, η μοναδική θετική τάση σημειώθηκε στον κλάδο των Φρέσκων/Χύμα Προϊόντων (+2%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή ανά τεμάχιο υποχώρησε στο -0,5%, καταγράφοντας αποπληθωριστικές τάσεις.
Όσον αφορά το είδος των καταστημάτων, η μεγαλύτερη πτώση εντοπίστηκε στα καταστήματα από 100 έως 399 τ.μ., ενώ θετική τάση παρουσίασαν τα καταστήματα άνω των 2.500 τ.μ., χάρη στη δυναμική επαναλειτουργία των καταστημάτων του Μαρινόπουλου.
Αναφορικά τον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι κατηγορίες του Γάλακτος (8,6%), του Συσκευασμένου Ψωμιού (5,3%) και του Ουίσκι (6,8%).
Σημειώνεται, βέβαια, ότι με βάση τα ακόμη πιο πρόσφατα στοιχεία της Nielsen (έως 19 Αυγούστου 2017), η αγορά καταστημάτων τροφίμων παρουσίασε συγκριτικά λιγότερο αρνητική τάση στο -0,4%, όπως επίσης και τα FMCG στο -1,3%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive