Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκπέμπει SOS για καρκινοπαθείς. Εισαγγελική έρευνα

Ακόμη και τρεις μήνες διαρκεί η αναμονή χιλιάδων καρκινοπαθών ώσπου να αρχίσουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που ζητά από το υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα για να ξεκινούν άμεσα οι ακτινοθεραπείες...

Ωστόσο, ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», ενός από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, βλέπει υπό διαφορετικό πρίσμα την κατάσταση και απαντά ότι «σε σχέση με την αναμονή επτά μηνών το 2016 φέτος αυτή δεν ξεπερνά τους τρεις»!
Εισαγγελική έρευνα
Η καταγγελία του ΙΣΑ έρχεται μετά τις αποκαλύψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που έκανε λόγο για «αποκλεισμό 13.000 καρκινοπαθών από ακτινοθεραπεία κατ' έτος, λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων». Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα μετά από αναφορά που κατέθεσε ο ΙΣΑ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 26 Μαΐου 2016, ζητώντας να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση. Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση, η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 22 Ιουνίου 2017 διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
«Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των ασθενών και εξαναγκάζει τις οικογένειές τους να επωμιστούν τεράστια ψυχολογικά και οικονομικά βάρη, καθώς το κόστος των ακτινοθεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι δυσβάσταχτο, ειδικά για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Η άμεση και έγκαιρη υποβολή των ασθενών στη δέουσα -σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και πρωτόκολλα- ακτινοθεραπεία αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση όλων, ιατρών και Πολιτείας» τόνισε για το ζήτημα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

1 σχόλιο:

  1. OI EIΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ZOYME ENA ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
    Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    Α.ΑΚΥΡΗ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΧΘΕΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ
    Γ Κασιμάτης: «Τα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και παράνομα..»
    https://www.youtube.com/watch?v=QBP-bPHCVxY
    Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπ 2014
    Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης στο KONTRACHANNEL και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” μιλάει για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, την αντισυνταγματικότητα των Μνημονιακών Συμβάσεων, για ευθύνες και παραλήψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακόμα υπενθυμίζει τις δυνατότητες που προσφέρουν το Σύνταγμα, οι Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές για την έξοδο από την κρίση. - 16/9/2013
    Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΟ REAL FM 5 3 2015-
    https://www.youtube.com/watch?v=AsU9ltetW5E
    Β.Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ
    1.ΠΑΡΑΝΟΜΟ
    2.ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ
    3.ΑΠΕΧΘΕΣ και
    4.ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
    Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους) [HQ]
    https://www.youtube.com/watch?v=I1XUzD146BI
    La dette grecque, une tragédie européenne (The Greek debt, a European tragedy) [HQ] (multi-sub)



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive