Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

«Bonus» 10 ευρώ για τις κατσίκες.Τόμαθαν οι ταβερνιάρηδες και οι χασάπηδες της Αθήνας;

Το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ την ημέρα για κάθε... αδέσποτη κατσίκα προσφέρει ο Δήμος Χίου σε όποιον είναι διατεθειμένος να φιλοξενήσει τα ζώα που τριγυρίζουν ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας τις περιουσίες των αγροτών! Ο δήμος έφτασε στην απόφαση να εγκρίνει συνολική πίστωση...
1.000 ευρώ για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων μετά την καταγγελία που δέχθηκε από έναν ιδιοκτήτη αμπελιών από την Παφυλίδα, ο οποίος είδε τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες από τις κατσίκες.
Ο άτυχος επιχειρηματίας ζήτησε την προστασία της περιουσίας του και τον περιορισμό των ελεύθερων κατσικιών, ωστόσο διαπίστωσε ότι δεν έχει προβλεφθεί κάποιος μηχανισμός για τη συγκέντρωσή τους ούτε κάποιος χώρος φιλοξενίας. Κατά το παρελθόν με τις αδέσποτες κατσίκες ασχολούνταν η Δασική Υπηρεσία, αλλά πρόσφατα της αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.
Αντίτιμο
Ο Χιώτης κτηνοτρόφος, ο οποίος είδε τις κατσίκες να καταστρέφουν τα αμπέλια του, αποφάσισε να ζητήσει από τον δήμο να φιλοξενήσει ο ίδιος τις κατσίκες αντί κάποιου ποσού και το θέμα απασχόλησε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου, που τελικά προχώρησαν στην ενεργοποίηση σύμβασης μαζί του.
Ωστόσο, οποιοσδήποτε δηλώσει στον δήμο την πρόθεσή του να φιλοξενήσει μια αδέσποτη κατσίκα, μπορεί να το κάνει και φυσικά θα αποζημιωθεί με το αντίτιμο που προβλέπεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με την κατάληξη των ζώων η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφάσισε μετά την παρέλευση ενός μήνα να βγουν σε πλειστηριασμό για κάθε ενδιαφερόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive