Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η «Βεντέτα» στον Γέρακα

Στο «πάνθεον» με τις παλιές βεντέτες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη εντάσσεται και η δολοφονία του Μανούσου Ριτζάκη, που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου μέσα στο αυτοκίνητό του στον Γέρακα, με τραύματα από τέσσερις σφαίρες....
Από τον ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ
Ως δράστης συνελήφθη την Πέμπτη ο 49χρονος πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα, που θέλησε να εκδικηθεί τη δολοφονία του παιδιού του από τον γιο του θύματος τον περασμένο Μάιο στην Πεντέλη.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εξέταζαν το ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία του Μανούσου Ριτζάκη να κρυβόταν βεντέτα με δράστη συγγενικό πρόσωπο του Θοδωρή Γαλαζούλα. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν είδαν το υλικό που εξασφάλισαν από μία κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη στην Πεντέλη και διαπίστωσαν ότι είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του πατέρα του δολοφονημένου 20χρονου. Τότε προσήγαν τον 49χρονο, ο οποίος ανακρίθηκε επί τουλάχιστον 16 ώρες, αλλά δεν ομολόγησε το παραμικρό. Ωστόσο, τον «πρόδωσε» μία φράση του, καθώς φέρεται ότι είπε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso»: «Δεν ομολογώ τίποτε, δεν μετανιώνω για τίποτε»!
Το ότι ο πατέρας του δολοφονηθέντος Θοδωρή Γαλαζούλα ήταν αυτός που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον Μανούσο Ριτζάκη πριν από περίπου έναν μήνα επιβεβαιώθηκε από τα πλάνα άλλης μίας κάμερας, η οποία τον κατέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας. Μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του υλικού, ο δράστης κατέρρευσε ψυχολογικά και ομολόγησε, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Μου σκότωσε το παιδί, τον σκότωσα και εγώ»!
Ο 60χρονος Μανούσος Ριτζάκης δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου, όταν είχε πάει σε ένα σούπερ μάρκετ στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων για να κάνει τα ψώνια του. Oταν βγήκε από το σούπερ μάρκετ, πέρασε στον απέναντι δρόμο, όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, και μόλις μπήκε σε αυτό δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, δύο στο κεφάλι και άλλες δύο στο σώμα.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε η δολοφονία το σενάριο της εκδικητικής ενέργειας ήταν το πρώτο που πέρασε από το μυαλό των αστυνομικών.
Δεν είχε διαφορές
Την ίδια κιόλας ημέρα η φανερά σοκαρισμένη σύζυγος του θύματος πήγε στις φυλακές για να συναντήσει τον γιο της και να τον ενημερώσει ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε. Φέρεται, μάλιστα, ότι είπε στους αστυνομικούς εκείνη την περίοδο ότι πιθανότατα η δολοφονία συνδέεται με τον γιο της, καθώς ο Μανούσος Ριτζάκης δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν και ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος.
Τον Μάιο του 2016 ο γιος του Μανούσου Ριτζάκη ομολόγησε πως είχε δολοφονήσει τον Θεόδωρο Γαλαζούλα κοντά στους Θρακομακεδόνες, λέγοντας στους αστυνομικούς πως είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα για υπόθεση ναρκωτικών. Οπως αποδείχτηκε, έναν χρόνο και δύο μήνες μετά τη δολοφονία του παιδιού του ο πατέρας του 20χρονου θύματος δεν άντεξε και αποφάσισε να εκδικηθεί, «πληρώνοντας» με το ίδιο νόμισμα τον πατέρα του δολοφόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive