Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός κωμικός Τζέρι Λιούις (Βίντεο)

"Έφυγε" ο διάσημος ηθοποιός Τζέρι Λιούις (Βίντεο)
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος κωμικός Τζέρι Λιούις, ο οποίος «συνόδευσε» γενεές ολόκληρες με το καταπληκτικό του χιούμορ και τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστηκε, προσφέροντας γέλιο και ψυχαγωγία....

Σημειώνεται πως ο διάσημος ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δράση λόγω ηλικίας, ωστόσο οι μεγάλες του επιτυχίες τον καθιστούν αθάνατο και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους σημαντικότερους καλλιτέχνες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Ποιος ήταν ο Τζέρι Λιούις
Ο Τζέρι Λιούις γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1926. Εκτός από ηθοποιός, είχε αναπτύξει καριέρα τραγουδιστή και σκηνοθέτη, με αξιόλογο έργο και στο θέατρο. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1946, όταν ήταν δίδυμο με τον ηθοποιό Ντιν Μάρτιν. Οι δύο τους δημιούργησαν το ντουέτο Martin and Lewis, δίνοντας παραστάσεις σε νυχτερινά κέντρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιοφωνικά σόου και σε θεατρικές παραστάσεις. Η μεγάλη επιτυχία του διδύμου κράτησε μέχρι το 1956. Τη χρονιά εκείνη χώρισαν και ακολούθησε ο καθένας τον δρόμο του.
Από το 1957, ο Τζέρι Λιούις ακολούθησε σόλο καριέρα του και πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως το The Delicate Delinquent, (στην οποία έκανε για παρθενική εμφάνιση και ως παραγωγός), The Bellboy (στην οποία έκανε το σκηνοθετικό και σεναριογραφικό του ντεμπούτο), το The Nutty Professor, αλλά και σε πολλές άλλες ταινίες, σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έβγαλε και άλμπουμ, δίνοντας και ζωντανές ερμηνείες, και άλλα πολλά.
Από το 1966 έως και το 2010, ο Λιούς ήταν ο παρουσιαστής του Labor Day Telethon, ένας ετήσιος τηλεμαραθώνιος, που γινόταν την Ημέρα της Εργασίας, για την Muscular Dystrophy Association.
Ο Λιούις αποκόμισε με πολλά βραβεία, όπως το American Comedy, το Los Angeles Film Critics Association, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, αλλά και δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive