Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Δεξιά στροφή ΚΑΙ στην Βουλγαρία με Μπόικο Μπόρισοφ

Ακροδεξιά στροφή στην Βουλγαρία
Κυβέρνηση με την ακροδεξιά θα σχηματίσει τελικώς ο Μπόικο Μπόρισοφ, αρχηγός του δεξιού κόμματος (GERB) «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας», σε συνεργασία με το κόμμα «Ενωμένοι Πατριώτες»...
Η εξέλιξη δεν είναι η καλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από λίγους μήνες εξελέγη Πρόεδρος της χώρας ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Ρούμεν Ράντεφ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπόρισοφ  προκάλεσε πρόωρες εκλογές επειδή δεν εξελέγη Πρόεδρος της χώρας η εκλεκτή του Τσέσκα Τσάτσεβα. Και τώρα θα κυβερνήσει με τους ακροδεξιούς που αναδείχθηκαν σε τρίτο κόμμα στις εκλογές του Μαρτίου. Η νέα κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μια κρίσιμη κατάσταση και στην ΕΕ, αλλά και στα Βαλκάνια. Η αναβίωση του βουλγαρικού εθνικισμού σε συνδυασμό με τις εθνικιστικές κορώνες του Έντυ Ράμα , είναι ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός. Την ώρα μάλιστα που τόσο οι αλβανοί όσο και οι βούλγαροι εθνικιστές «διεκδικούν» κομμάτι των Σκοπίων. Οι Αλβανοί λόγω της μειονότητας στην ΠΓΔΜ και οι βούλγαροι επειδή θεωρούν ότι οι σλαβόφωνοι κάτοικοι των Σκοπίων είναι βουλγαρικής καταγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive