Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών, ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης

Απεβίωσε ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης
Γεννήθηκε το 1922 στη Γαστούνη Ηλείας - Το πλούσιο συγγραφικό του έργο και η ανάδειξή του σε διδάκτορα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Γεννημένος το 1922 στη Γαστούνη Ηλείας...
σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λονδίνο (London School of Εconomics) και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ (Berkeley), του οποίου αναγορεύτηκε και διδάκτορας.  Κατά την επαγγελματική του πορεία, διετέλεσε καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια, και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, αλλά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).  Έντονη ήταν η συγγραφική του δραστηριότητα, καθώς έγραψε 18 βιβλία, από τα οποία ξεχωρίζουν: «Στην Άκρη του Αιώνα, Γαστούνη - Μπέρκλεϋ (1996), «Ανάλυση της Οικονομικής Ανάπτυξης» (1961), «Υπεράριθμο Εργατικό Δυναμικό στην Ελληνική Γεωργία» (1962) και «Κείμενα Οικονομικής Ανάπτυξης» (1965).  Ακόμη, άρθρα του, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Εξάλλου, διετέλεσε πρόεδρος στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (1995-1998), γενικός διευθυντής στο Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, πρόεδρος του Δ.Σ. Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (1988), διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (1974-1981). Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Κέντρου Μ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive