Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Γραμμή 11525: Όπου υπάρχει τηλέφωνο – υπάρχει και λύση: 46.500 απαντήσεις σε παιδιά, εφήβους & γονείς από το 2009 έως σήμερα

Η Γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους.  
Λειτουργεί από το Φεβρουάριο 2009 με σκοπό τη ψυχολογική στήριξη και την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε γονείς, παιδιά και εφήβους. Μάλιστα έχει λάβει από την αρχή λειτουργίας της έως σήμερα περισσότερες από 46.500 κλήσεις από παιδιά, εφήβους, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς.
Η Γραμμή παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν: Συμβουλευτική: Ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεφώνου ή δια ζώσης σε παιδιά, εφήβους και γονείς από συμβούλους ψυχικής υγείας / ψυχολόγους
·         Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων...
·         Παραπομπές και  ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
·         Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Το 2017
Aπό τον Ιανουάριο 2017 έως και σήμερα, η Συμβουλευτική Γραμμή «11525 Μαζί για το Παιδί», έχει λάβει περισσότερες από 2.000 κλήσεις παρέχοντας κυρίως συμβουλές σε οικογενειακά θέματα (σχέσεις γονιών/παιδιών, διαχείριση διαζυγίου και ζήλια). Το 2016 έλαβε συνολικά 6.931 κλήσεις παρέχοντας κυρίως συμβουλευτική σε θέματα παιδιών/εφήβων.
Οι πιο συχνές κλήσεις
Τα πιο συνηθισμένα θέματα που καλείται να διαχειριστεί η επιστημονική ομάδα της Γραμμής είναι κατά σειρά :
  1. οικογενειακά θέματα (σχέσεις γονιών/παιδιών και διαχείριση διαζυγίου)
  2. θέματα συμπεριφοράς (επιθετικότητα/θυμός, άγχος, κοινωνικότητα και ζήλια)
  3. οριοθέτηση (οριοθέτηση και υπολογιστής)
  4. σχολικά θέματα (σχολικές δυσκολίες, προβλήματα με το διάβασμα και bullying)
  5. εφηβεία και αναπτυξιακά θέματα (σεξουαλικότητα/σχέσεις δύο φύλων, προβλήματα ύπνου, εκπαίδευση τουαλέτας και κατάθλιψη)
Παράλληλα με τις κλήσεις για συμβουλευτική, ένα μικρότερο ποσοστό κλήσεων παραπέμπεται σε άλλες υπηρεσίες, όπως σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, στο Συνήγορο του παιδιού (για νομικά ζητήματα), στην Γραμμή Συμβουλευτικής Ενηλίκων και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων.
Αναφορικά με την λήψη καταγγελιών, οι κλήσεις αφορούν κυρίως τη ψυχική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων ενώ, σε μικρότερο ποσοστό, την παραμέληση και την σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική κρίση έχει προσθέσει στην θεματολογία της τηλεφωνικής υποστήριξης την πληροφόρηση για ενίσχυση σε είδος.
Επιπλέον δωρεάν υπηρεσίες
Από το 2014, η Γραμμή 11525 ενίσχυσε τις υπηρεσίες της με τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου  για γονείς, παιδιά και εφήβους. Το Κέντρο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν:
·         Ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες
·         Ομάδες γονέων
·         Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και
·         Οnline ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια, μέσω skype
Οι ωφελούμενοι επισκέπτονται το Κέντρο και συμμετέχουν σε συνεδρίες δια ζώσης ή σε ομάδες γονέων όταν θεωρείται βοηθητικό για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου ή/και για την επίλυση συγκεκριμένων δυσκολιών που έχουν προκύψει στην οικογένεια.
Από τον Ιανουάριο 2017 ως και σήμερα, το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου «Μαζί για το Παιδί» έχει στηρίξει περισσότερους από 300 ωφελούμενους μέσω ατομικών/οικογενειακών συνεδριών συμβουλευτικής, ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων για γονείς στο χώρο του Κέντρου και στην κοινότητα και ομάδων στήριξης γονέων με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.
Αναλογικά, το 2016, το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου «Μαζί για το Παιδί» στήριξε 1.221 ωφελούμενους, πραγματοποιώντας  503  ατομικές/οικογενειακές συνεδρίες συμβουλευτικής, 30 ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς στους χώρους του Κέντρου, στην κοινότητα ή online, μέσω skype, με θεματολογία όπως «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Παιδί  & Νέες Τεχνολογίες», «Παιδί και Διαζύγιο» και  36 Ομάδες  Στήριξης  Γονέων με  παιδιά προσχολικής , σχολικής  και εφηβικής ηλικίας.
Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής είναι: Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9:00-21:00
Διεύθυνση του Συμβουλευτικού Κέντρου: Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, 1ος όροφος, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, 104 40 Αθήνα. Χάρτης: https://goo.gl/maps/BhUuoKb5CJ52
Skype ID: 11525 MAZI GIA TO PAIDI
Facebook: www.facebook.com/mazigiatopaidi
Twitter: @mazigiatopaidi
Web: www.mazigiatopaidi.gr
Οι κλήσεις στη Γραμμή 11525 είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται.
Έχουν χρέωση μία αστική μονάδα από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλεφωνήματα ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου
.


H λειτουργία της «Γραμμής 115 25» γίνεται δυνατή χάρη στους χορηγούς:
Solidarity Now, Δήμος Αθηναίων, ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive