Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Αγγελούδι ζει μέσα στα αποκαΐδια! Πεντάχρονο αγοράκι μένει με τον παππού και τη γιαγιά του σε ένα καμένο σπίτι. Αν ήταν τζαμί, θα το έφτιαχνε το κράτος. ΑΝ ήταν λάθρο θα τους δίνανε καινούργιο. ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ;

Πόσο να αντέξει ένα 5χρονο παιδάκι να ζει μέσα στις στάχτες και στα αποκαΐδια του σπιτιού του, που καταστράφηκε από τη φωτιά; Δυστυχώς, ο παππούς και η γιαγιά του, που το μεγαλώνουν, δεν μπορούν να απαντήσουν, αφού δεν έχουν τα χρήματα για να το επισκευάσουν, και το κράτος ασχολείται ΜΟΝΟ με τους λάθρο. ΑΠΟ ΤΟΝ  ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ...

Αυτό το δράμα εκτυλίσσεται σε μια από τις κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού στις Αχαρνές.
Ο κ. Μιχάλης Στέφος, η σύζυγός του και το εγγονάκι τους άρχισαν να ανεβαίνουν αυτόν τον γολγοθά στις 4 Φεβρουαρίου, όταν το σπίτι τους άρπαξε φωτιά. Ο 5χρονος Μιχάλης βρήκε έναν αναπτήρα, με τον οποίο πιθανότατα έβαλε φωτιά σε κάποιο μαξιλάρι. Το παιδάκι βγήκε από την κρεβατοκάμαρα και μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται η πυρκαγιά είχε φουντώσει.
Εμεναν στην αποθήκη
Εξιστορώντας εκείνες τις στιγμές, ο κ. Στέφος λέει στην «Espresso»: «Μπήκα στο δωμάτιο που είχε γεμίσει καπνό, έπεφταν πάνω μου καμένες γυψοσανίδες από το ταβάνι, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, γιατί η φωτιά εξαπλωνόταν ταχύτατα».
Σε λίγα λεπτά κάηκαν σχεδόν ολόκληρο το σπίτι και η οικοσκευή τους. Μόνο ένα δωμάτιο είχε απομείνει, ενώ έλιωσαν μέχρι και οι μπαλκονόπορτες.
Οι τρεις τους πέρασαν τον επόμενο μήνα μέσα στην κρύα αποθήκη, χωρίς ρούχα, φαγητό, χρήματα, καθώς ο κ. Μιχάλης είναι τα τελευταία χρόνια άνεργος. Μοναδικό στήριγμα, οι γείτονες, που τους πρόσφεραν τα βασικά για να τα βγάλουν πέρα.
Ο κ. Στέφος δεν παραλείπει να μιλήσει για όσους τους στηρίζουν: «Μας έχουν βοηθήσει ο Δήμος Αχαρνών, αλλά και ένας ηλεκτρολόγος που επισκεύασε τα ηλεκτρικά δωρεάν, μας έδωσαν και ρεύμα από το κοινόχρηστο, όμως με το επίδομα 700 ευρώ της συζύγου δεν μπορεί να επισκευαστεί το σπίτι».
Με τα καμένα ταβάνια από πάνω τους και τη μυρωδιά να είναι ακόμη ενοχλητική, το μόνο που του απομένει είναι να επικαλεστεί την ανθρωπιά όσων μπορούν να βοηθήσουν: «Δεν έχω τίποτα, ας βοηθήσει όποιος μπορεί σε είδος, υλικά, στην επισκευή, σε ηλεκτρικά είδη» μας λέει ο κ. Στέφος, την ώρα που το 5χρονο παιδάκι κοιτά τους μαυρισμένους τοίχους χωρίς να μπορεί να καταλάβει σε τι δοκιμασίες μάς βάζει η ζωή...

2 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive