Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Εθνικιστές από τη Βουλγαρία εναντίον Τούρκων. Στα άκρα οι σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας

Στα άκρα οι σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας
Απάντηση έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, μιλώντας σήμερα μέσα από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, τιμώντας την ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821. Τόνισε:...
«Η Βουλγαρία δεν δίνει, αλλά και δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας.     Ιδιαίτερα από χώρες που δεν τηρούν την κυριαρχία του νόμου. Και ακόμα κάτι σημαντικό – κάθε κρατικός αξιωματούχος πρέπει να μάθει τα μαθήματα της ιστορίας και της γεωγραφίας.  Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω, ότι οι βουλγαρικές βουλευτικές εκλογές θα διενεργηθούν κανονικά.  Η Βουλγαρία είναι ευρωπαϊκή χώρα, η οποία ακολουθεί την εθνική νομοθεσία και όχι τα ξένα συναισθήματα».  Για την Ελλάδα είπε: «Βρίσκομαι εδώ για να δείξω τον σεβασμό μου στην γείτονα, εταίρο και φίλη μας Ελλάδα, την πατρίδα της δημοκρατίας», στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην Τουρκία.  Ο Ερντογάν είχε δηλώσει αναφερόμενος στις βουλγαρικές εκλογές: «Όπως μαθαίνουμε, όμως, γίνονται προσπάθειες ώστε να παρεμποδιστούν οι ομοεθνείς μας, τα αδέλφια μας με τουρκική καταγωγή που έχουν βουλγαρικά διαβατήρια, να ασκήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά το δικαίωμα ψήφου τους.  «Γίνονται προσπάθειες άσκησης πίεσης. Αυτό μας ανησυχεί βαθιά. Από τη μια η Βουλγαρία λέει, ότι έχει δημοκρατία και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες ως χώρα-μέλος, ενώ από την άλλη ασκούνται πιέσεις στα άτομα τουρκικής καταγωγής ώστε να μη μπορέσουν να ψηφίσουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.     «Ποια είναι η ευρωπαϊκή συμπεριφορά σ’ αυτή την περίπτωση; Αυτό είναι απαράδεκτο…  Εμείς θέλουμε οι βουλγαρικές εκλογές να διενεργηθούν ειρηνικά και με τρόπο διαφανή και σύννομο. Η Τουρκία πάντα σεβόταν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των χωρών».  Ωστόσο, οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει πως οι Τούρκοι έχουν βλέψεις μέσω των μουσουλμανικών μειονοτήτων να επέμβουν στα Βαλκάνια.  Στο μεταξύ η ένταση στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας κλιμακώνεται με επιθέσεις, ενώ οι βουλγαρικές αρχές δεν επέτρεψαν να εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive