Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Περί .. αξιολογήσεως. Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης

Αποτέλεσμα εικόνας για κλείσιμο της αξιολόγησης
Άκουγα στο ραδιόφωνο να «αγωνιούν» και να βιάζονται «έξυπνα»  ορισμένοι «επιχειρηματίες» για το κλείσιμο της αξιολόγησης με τα γνωστά νέα καταστροφικά για την οικονομία μέτρα. Και διερωτήθηκα πώς είναι δυνατόν μετά 7 χρόνια να μην έχουν καταλάβει ότι...
 κάθε νέα αφαίρεση ρευστού από την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, εκτός του ότι αποτελεί ταφόπλακα για την ανάπτυξη(χωρίς αγορά με ρευστότητα αποκλείεται σχεδόν κάθε ανάπτυξη),  οδηγεί και τους περισσοτέρους τους σε αφανισμό.
Έκανα λοιπόν για άλλη μια φορά, τον εξής απλούστατο υπολογισμό που μέχρι σήμερα εδώ και 8 χρόνια επαληθεύεται.

Κάθε 8.000 ευρώ (όσος είναι ο μέσος μισθός ενός ατόμου) που αφαιρούνται ετησίως από την αγορά από μείωση μισθών και κλοπή συντάξεων, δημιουργείται κατά μέσο όρο κατ αρχήν ένας άνεργος.

Ο άνεργος αυτός (αν δεχθούμε ότι το 50% των εισοδημάτων του ξοδευόταν στην αγορά, δηλαδή 4.000 ευρώ), δημιουργεί αμέσως και άλλον μισό άνεργο, ήτοι στερεί από την αγορά περίπου και κατά μέσον όρο άλλα 4.000 ευρώ ετησίως.
Και επεκτείνοντας την ανάλυση αυτή μπορούμε να πούμε  ότι η αφαίρεση ετησίως από την αγορά 8.000 ευρώ δημιουργεί περίπου 1,8 ανέργους.

Αν τώρα αφαιρεθούν από την αγορά 3 δις ευρώ από μείωση μισθών και κλοπή συντάξεων θα δημιουργηθούν αρχικά:
3.000.000.000 : 8.000 = 375.000 άνεργοι. Ή σύμφωνα με το αρχικό μας σκεπτικό, 1,8 Χ 375.000 = 675.000 άνεργοι.

Αν δε θεωρήσουμε ότι σε κάθε 6  νέους ανέργους αντιστοιχεί το κλείσιμο μιας ακόμα Μικρομεσαίας Επιχείρησης τότε η αφαίρεση από την αγορά 3 δις ετησίως θα προκαλέσει εκτός από 675.000 ανέργους και  το κλείσιμο 675.000 : 6 = 112.500 (εκατόν δώδεκα χιλιάδων) επιπλέον Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.  

Με χρεωκοπία πλην των 675.000 ανέργων και των εκατόν δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων επιχειρηματιών, δήμευση της περιουσίας τους κτλ.  Ως είναι ο πραγματικός στόχος της επί 8 χρόνια «σωτηρίας» της Ελλάδος από τους γκάνγκστερς και τους εδώ αφελείς ή ενσυνειδήτους υπηρέτες τους.

Θυμίζω σχετικά και την κατωτέρω έκκληση ξένου:
Μην αφήνετε να σας θυσιάσουν. Κραυγή αγωνίας του οικονομολόγου Peter Koenig με ανοικτή επιστολή στον Ελληνικό λαό.

Είναι απορίας άξιο το να λείπει η απλή λογική του «έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου» από κατά παραδοχή επιχειρηματίες. Όσον αφορά δε τους νυν κατοχικούς πολιτικούς του νεοταξικού «δημοκρατικού» «ευρωπαϊκού» τόξου, τους ουχί extra rightουχί «nationalist», ουχί «populist» κτλ, αυτοί δεν σκέφτονται. Απλά μεταφράζουν και εκτελούν τας εντολάς.

Είναι επίσης απορίας άξιον η ύπαρξη «άπειρου» αριθμού ανθελλήνων προπαγανδιστών της νεοταξικής κατοχής, ιδίως μετά από 7 χρόνια εξόντωσης του Ελληνισμού. Εξηγείται μόνον με την κομματική προβατοποίηση και αποβλάκωση.
Στην οποία σαφώς στηρίζεται η νέα τάξη, μαζί με την καταστροφή της πραγματικής παιδείας.

Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive