Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Δεν παίζουν οι Βούλγαροι με τους Τούρκους. Έκλεισαν μεθοριακές διαβάσεις για να μην περάσουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν ψηφοφόρους της τουρκικής μειονότητας

Ένταση στα σύνορα της Βουλγαρίας με εθνικιστές
Βούλγαροι εθνικιστές έκλεισαν σήμερα τρεις μεθοριακές διαβάσεις με την Τουρκία για να εμποδίσουν ψηφοφόρους που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας αλλά κατοικούν στην Τουρκία να πάνε στη χώρα για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. «Θα είμαστε εδώ νύχτα και μέρα για να διαφυλάξουμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας»...
 είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο συμπρόεδρος του εθνικιστικού συνασπισμού των Ενωμένων Πατριωτών. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτός ο πολιτικός σχηματισμός θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
Εξοπλισμένοι με μεγάφωνα απ' όπου ακούγονταν πατριωτικά τραγούδια, περίπου 50 διαδηλωτές ήλεγχαν την κυκλοφορία στον μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρέεβο. Κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως «Η Βουλγαρία πάνω απ' όλα», «Κάτω τα χέρια από τη Βουλγαρία» και «Όχι στην τουρκική ανάμιξη». «Περίπου 6-7.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει από την Τουρκία, με δωρεάν μεταφορά, με την εντολή να ψηφίσουν ένα από τα δύο» κόμματα της τουρκικής μειονότητας. «Θα σταματήσουμε αυτόν τον εκλογικό τουρισμό», διαβεβαίωσε ο Σιμεόνοφ.
Ένας δημοσιογράφος της δημόσιας βουλγαρικής ραδιοφωνίας BNR, που εμφανίστηκε ως συγγενής Βούλγαρων που κατοικούν στην Τουρκία, έλαβε τη διαβεβαίωσε από τον δήμο της Προύσας ότι υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία για να μεταφέρουν δωρεάν όσους θέλουν να επιστρέψουν στη Βουλγαρία για να ψηφίσουν.
Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία, την Κυριακή. Η Σόφια κατηγορεί την Άγκυρα ότι αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της υποστηρίζοντας ανοιχτά ένα νέο φιλοτουρκικό κόμμα, το Dost. Το κόμμα αυτό φέρεται ότι διάκειται πιο ευνοϊκά απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σύγκριση με το «παραδοσιακό» κόμμα της τουρκικής μειονότητας, το MDL.
Η τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας αριθμεί περίπου 700.000 άτομα. Τουλάχιστον 200.000 μέλη αυτής της μειονότητας, που έχουν βουλγαρική υπηκοότητα, κατοικούν στην Τουρκία. Από αυτούς, συνήθως ψηφίζουν στις βουλγαρικές εκλογές 60-90.000 άνθρωποι.
Οι Ενωμένοι Πατριώτες υποστηρίζουν ότι περισσότερα από 1.000 λεωφορεία με ψηφοφόρους αναμένεται να περάσουν τα σύνορα. Η μετακίνηση αυτή, σύμφωνα με τους εθνικιστές, οργανώθηκε και πληρώθηκε από το τουρκικό κράτος. «Δεν είναι φυσιολογικό μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει στις εκλογές ενός άλλου κυρίαρχου κράτους. Η Τουρκία προσπαθεί τώρα να παράσχει ψηφοφόρους για το DOST, το φιλοτουρκικό κόμμα, επειδή ξέρει ότι η υποστήριξη προς αυτό το κόμμα στη Βουλγαρία είναι πολύ χαμηλή» είπε ο Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ, εκ των ηγετικών στελεχών των Ενωμένων Πατριωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive