Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Δύσκολες ώρες για τα Βαλκάνια - Στο "κόλπο" μπαίνει και η Βουλγαρία

Δύσκολες ώρες για τα Βαλκάνια - Στο "κόλπο" μπαίνει και η Βουλγαρία
Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κρίση στα Βαλκάνια.  Μετά και την πολεμική ανακοίνωση των Αλβανών εθνικιστών που μάθατε χθες Σάββατο από το EL.GR, σήμερα αποκαλύφθηκε πως και η Βουλγαρία με τη σειρά της ετοιμάζεται για κάτι "μεγάλο και σοβαρό" στα Βαλκάνια....
 Αποκαλυπτικές και συγχρόνως ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού της χώρας για την εσωτερική τάξη και ασφάλεια Stefan Yanev:...  "Στα νοτιοανατολικά έχουμε την Τουρκία, έναν μεγάλο προβληματικό «γείτονα», στα νοτιοδυτικά έχουμε μια χώρα ασταθή στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές υποθέσεις της, αυτή είναι η ΠΓΔΜ. Έχουμε επίσης το Κοσσυφοπέδιο, μια χώρα με ανώμαλη κατάσταση, και έχουμε την ίδια τάση και στην Σερβία. Ο προϋπολογισμός του βουλγαρικού στρατού θα πρέπει να αυξηθεί λόγω της υποχρηματοδότησης και των απειλών από το νότο.  Ο στρατός δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του για την υπεράσπιση και την «προστασία» της Βουλγαρίας, αλλά ίσως είναι καιρός να πούμε ότι είμαστε στην αρχή της λύσης".  Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς λίγες ώρες αργότερα, δημοσίευμα της σέρβικης εφημερίδας "Blic", καταγγέλλει πως ο ηγέτης του Κοσσυφοπεδίου, Χ. Θάτσι, στέλνει εκτάκτως στρατό κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.  "Ο Θάτσι έβγαλε για εκπαίδευση το μυστικό στρατό του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive