Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

«Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» βροντοφώναξε ο λαός της ΑΕΚ

Φωτογραφία του Giannis Skarpathiotis.Οι φίλοι της ΑΕΚ ζήτησαν γήπεδο για την ομάδα τους στη Νέα Φιλαδέλφεια στην διάρκεια του συλλαλητηρίου που έκαναν την Κυριακή. Την επιθυμία τους να γίνει το γήπεδο της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, διατράνωσαν περισσότεροι από έξι χιλιάδες φίλοι της «Ενωσης» στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την Κυριακή από την «Original 21». Οπαδοί της ΑΕΚ κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης συγκεντρώθηκαν στον χώρο όπου βρισκόταν το παλιό γήπεδο της «Ενωσης» και έκαναν πορεία προς το Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας εκφράζοντας παράλληλα...
και την δυσαρέσκειά τους για την αρνητική στάση που δείχνει στην ανέγερση της «Αγια – Σοφιάς» η Δημοτική Αρχή της πόλης.
Στο συλλαλητήριο κυριάρχησε το σύνθημα «να παίζει η ΑΕΚάρα στα Φιλαδέλφεια», ενώ υπήρξαν και συνθήματα σε βάρος του Δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου από τον οποίο οι οπαδοί της «Ενωσης» ζητούσαν να υπογράψει την υψομετρική μελέτη για το γήπεδο. Πολλά ήταν και τα πανώ που έγραφαν μεταξύ άλλων: «330 – 1453 – 1922 – 1924, η ΑΕΚ ακουμπά στην ΙΣΤΟΡΙΑ», «Επιστρέφουμε σπίτι μας», με το τελευταίο να έχει υπογραφή από το «Συντονιστικό Μικρασιατικών Σωματείων».
Το συλλαλητήριο ήταν ειρηνικό και έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως οι Θωμάς Μαύρος, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Ηλίας Ατματζίδης και Στέλιος Σεραφείδης.
Μετά την ολοκλήρωσή του οι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στο ΟΑΚΑ για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους στο ντέρμπι του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ανδριόπουλος: Θα συμπληρωθεί ένα κενό νόμου
Το νομικό κενό που υπάρχει στο θέμα της έκδοσης των υψομέτρων είναι αυτό που κάνει την ΑΕΚ να διστάζει επί του παρόντος προκειμένου να παρακάμψει τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και να πάρει την έγκριση της υψομετρικής μελέτης που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την «Αγια – Σοφιά» από την Περιφέρεια Αττικής, όπως αποκάλυψε την Κυριακή ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM. Από την άλλη ωστόσο ο Δ. Ανδριόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει προσπάθεια να ξεπερασθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με μια νομοθετική ρύθμιση.
«Το γήπεδο θα γίνει εκεί που προβλέπουν οι νόμοι», ανέφερε ο Δ. Ανδριόπουλος, ενώ για το κενό που υπάρχει στο νόμο, εξήγησε:
«Ο προηγούμενος ΓΟΚ (Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός) της χώρας που άλλαξε το 2013 είχε μία παράγραφο σαφέστατη που έλεγε πως όταν οι Δήμοι δεν εκδίδουν άδειες, αυτή η αρμοδιότητα μεταφέρεται στη Νομαρχία. Ο νέος ΓΟΚ δεν προέβλεψε την ίδια παράλειψη, χωρίς βέβαια να την καταργεί. Αρα ερμηνευτικά εξακολουθεί να ισχύει και αντί για τις Νομαρχίες που υπήρχαν, να εκδίδουν τις άδεις οι Περιφέρειες. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε, ούτε εμείς ούτε η Περιφέρεια, και να έχει πρόβλημα η ΑΕΚ. Αν δεν υπήρχε αυτή η παράλειψη, τότε θα ήταν όλα κανονικά στην ΑΕΚ. Θα συμπληρωθεί ένα κενό του νόμου, δεν θα γίνει χάρη στην ΑΕΚ».
Κατά τα άλλα, ο Δ. Ανδριόπουλος μίλησε για το βασικό αίτημα του Δήμου, λέγοντας:
«Επειδή έχω συζητήσει με τον κ. Βασιλόπουλο και την ομάδα του, το αίτημα ξέρετε ποιο ήταν; Να φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο 15.000 θέσεων», ενώ για την άλλη αξίωση του Δημάρχου, διευκρίνισε:
«Το δεύτερο που λέει είναι πως θέλει 3.000 υπόγειες θέσεις στάθμευσης, κάτι που θα έπρεπε οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας να τον “κυνηγήσουν” για αυτό. Θα καταστρέψει την πόλη αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλει, λοιπόν, λέει να φτιαχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα υπόγειο πάρκινγκ 90.000 τμ., το οποίο κοστίζει 45 με 50 εκατ. ευρώ.
Το γήπεδο κοστίζει από 50 έως 60 εκατ. ευρώ με όλα του τα έξοδα. Εγώ δεν σας λέω για το κόστος. Τα 3.000 αυτοκίνητα για να πάνε στη Ν. Φιλαδέλφεια και να φύγουν, θα διαλύσουν την πόλη και τους δημότες. Σας αναφέρω στατιστικά στοιχεία από το Καραϊσκάκη, το οποίο παρακολουθώ 12 χρόνια, επειδή και εκεί ήμουν πρότζεκτ μάνατζερ, 800 αυτοκίνητα κάνουν να φύγουν μία ώρα, με ένα καλύτερο οδικό δίκτυο σε σχέση με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα έπρεπε να ζητήσει μηδέν θέσεις στάθμευσης εκεί, θα έπρεπε το κίνητρο να είναι τα Μέσα σταθερής Μεταφοράς».
Στο ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό έκανε δηλώσεις και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος που εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Α. Βασιλόπουλος τόνισε πως τα εξώδικα που έστειλε την Παρασκευή η «Ενωση» στην Δημοτική Αρχή, αποτελούν μια κίνηση απλά για να ικανοποιήσουν ένα οπαδικό κλίμα ενώ συμπλήρωσε πως τα περισσότερα από τα αιτήματα του Δήμου είναι προς την Πολιτεία και όχι προς την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive