Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τι είναι τελικά Αριστερά;Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ

Τι είναι τελικά Αριστερά; - Media
Κάθε τόσο εμφανίζεται κι ένα δημόσιο πρόσωπο -που αρκετές φορές δεν ανήκει στο χώρο της ενεργού πολιτικής- και επαναλαμβάνει με στόμφο  και κείνο το ύφος που αποπνέει σοφία και απόσταση από τα γήινα, το στερεότυπο: 
15-3-2017 - Media
αυτή δεν είναι Αριστερά. Συνήθως...
έτσι απαντούν στις παταγώδεις αποτυχίες της Πρώτης Φοράς Αριστερά και στον απίθανο ερασιτεχνισμό με τον οποίο χειρίζεται τα ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα της χώρας. «Αυτή δεν είναι Αριστερά», απαντούν αυτάρεσκα και ικανοποιημένοι με την βαθύτητα του συλλογισμού τους ως σοφοί κήνσορες, αλλά όλοι τους ανεξαιρέτως αποφεύγουν συστηματικά να μας εξηγήσουν επιτελούς τι είναι Αριστερά.
Ωραία, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά, ούτε καν οι 53 συνειδησιακοί αντιρρησίες που σαρώνουν με την ψήφο τους ότι ελάχιστο έχει μείνει όρθιο σε αυτή την άτυχη αριστερή χώρα έχοντας υπογράψει …τόμους μνημονίων με όλες τους τις υποσημειώσεις, αλλά διαρρηγνύουν τα  επαναστατικά τους ιμάτια για τα δικαιώματα των καταλήψεων! Ποια είναι η …αποδεκτή Αριστερά, ωστόσο, αποφεύγουν να ορίσουν με σαφήνεια. Μην είναι το αντικοινοβουλευτικό, αντιευρωπαϊκό, σταλινικό (όλα κατά δήλωσή του) ΚΚΕ; Μην είναι η «Πλεύση» της Κωνσταντοπούλου; Μην είν’ το κόμμα του δραχμιστή Λαφαζάνη; Είναι κάτι ονειρικό, μια φαντασίωση ιδιωτική όπου ο καθείς θεωρητικός αριστερός μετουσιώνει ελευθέρα το παγκόσμιο όραμα του; Τι είναι Αριστερά; …Μην είν’ οι κάμποι, μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά; Μην είν’ ο ήλιος της που χρυσολάμπει; Μην είναι τ’ άστρα της τα φωτεινά;…
 Ποιος μπορεί να μας υποδείξει ανοιχτά τι είναι Αριστερά τελικά; Γιατί έχουμε μπερδευτεί, και κυρίως κουραστεί πνευματικά  με αυτή την επανάληψη και την πεισματική άρνηση ανάληψης ευθυνών – γιατί περί αυτού πρόκειται. Όταν η Αριστερά τα κάνει μαντάρα, διασπάται ως δια μαγείας  σε άπειρες μεταλλάξεις συνιστωσών όπου η μια κατηγορεί την άλλη ως μη γνήσια. Τελικά, ποιος φέρει το γνήσιο της υπογραφής της Αριστεράς, αυτής της …άυλης αξίας; Διότι, το ποια είναι η Δεξιά το γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε και ποιο είναι το Κέντρο  και η σοσιαλδημοκρατία.
 Αυτό το παραμύθι (ένα ακόμα από τα πολλά) της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει. Να ξέρουμε ποιος φέρει την ευθύνη - όχι μόνο τις αποξηραμένες δάφνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive