Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Siemens: Ξεκινάει σήμερα η δίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για υπόθεση της Siemens
Σήμερα «κληρώνει» για την υπόθεση της Siemens καθώς έχει προσδιοριστεί να αρχίσει -εκ νέου- η δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» όσο αφορά το σκέλος της σύμβασης για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ...
μετά την επ΄αόριστον αναβολή της το Καλοκαίρι του 2016 λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.
Συνολικά 64 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για την σύμβαση η οποία υπεγράφη το 1997 από τον τότε υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ τον Τάσο Μαντέλη.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες και αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Μεγάλος απών, πάντως, από τη δίκη αναμένεται να είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος ο οποίος βρίσκεται στο Μόναχο και θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Το παρών, επίσης, δε θα δώσει ο Χρήστος Καραβέλας, πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, ο οποίος παραμένει άφαντος από το 2009 και καταζητείται από τις δικαστικές αρχές.

Στον κατάλογο των 64 κατηγορούμενων στην υπόθεση περιλαμβάνονται βαριά ονόματα μεταξύ των οποίων και του πρώην οικονομικού διευθυντή της εταιρίας στην Γερμανία ο οποίος αυτοκτόνησε πέρσι και αναμένεται να προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου του όπως και δύο ακόμα πρώην στελεχών της μητρικής εταιρίας οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή.

Η περίπτωση Τσουκάτου

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει εάν ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη, Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος,επίσης, βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση, θα δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα ή θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του.
Ο Θόδωρος Τσουκάτος στάλθηκε στο εδώλιο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Τσουκάτος, από τις 4/2/1999 έως τις 25/5/1999, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού σταδιακά μέσω λογαριασμών παρένθετων προσώπων έλαβε ποσό 1.000.000 μάρκων λειτουργώντας ως ενδιάμεσος του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά σε τότε στελέχη του ΟΤΕ.Ο κ. Τσουκάτος στο παρελθόν, δημόσια και ενώπιον των δικαστικών αρχών έχει υποστηρίξει πως το επίμαχο ποσό δόθηκε από τη Siemens ως χορηγία στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ο ισχυρισμός του αυτός δεν έγινε δεκτός από το δικαστικό συμβούλιο, καθώς, όπως επισημαίνεται στο βούλευμα «σύμφωνα με έγγραφο του κόμματος από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει κατάθεση του επίμαχου ποσού». Αντίθετα, σύμφωνα με το βούλευμα : «το ανωτέρω ποσό κατεβλήθηκε εκ μέρους της εταιρίας Siemens AG, στα πλαίσια των απορρεουσών από την Προγραμματική Συμφωνία 8002/97 υποχρεώσεων της Siemens ΑΕ (μέσω μάλιστα, πιστωτικού ιδρύματος –τράπεζας Raiffeisenverband Salzburg – που κατά τα προεκτεθέντα«χρησιμοποιήθηκε» για το σκοπό αυτό) και δεν πρόκειται για χορηγία της Siemens προς το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της κατά το χρόνο εκείνο οικονομικής εξόρμησής του εν λόγω πολιτικού κόμματος».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive