Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ. H Aγκυρα προκαλεί: Έβγαλε στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG Çeșme επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (φωτό & βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΟΛΙΑς δείχνει στους τουρκους τ` αρχίδια του

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ.Με μία κίνηση που σαφώς κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι βγάζει το ερευνητικό σκάφος TCG Çeșme για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας...


Με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το ερευνητικό σκάφος TCG Çeșme θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 9 Φεβρουαρίου «μέχρι νεωτέρας».


Σύμφωνα με το liberal.gr η περιοχή που έχει αναγγείλει τις παράνομες έρευνες της η Τουρκία, καθώς απαιτείται ενημέρωση και άδεια από τις ελληνικές αρχές, αφορούν μεν διεθνή ύδατα του Αιγαίου, αλλά σαφέστατα ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το γεγονός επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, καθιστά σαφή την στόχευση της πρόκλησης.
Η επιλογή της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση έρχεται μετά τις δηλώσεις του στενότερου συμβούλου και εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, κ.Ι.Καλιν, ο οποίος συνέδεσε ευθέως την ένταση στο Αιγαίο και με την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.
Αναφερόμενος στην Υπόθεση των Οκτώ Στρατιωτικών, ο κ. Καλίν χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη εξέλιξη» την μη επιστροφή των «τρομοκρατών με στολές» στην χώρα τους.
Ολο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι προκλήσεις στα Ίμια είναι καθημερινές, ενώ και στην βραχονησίδα Παναγιά των Οινουσσών οι τούρκοι επιχειρούν να στήσουν νέα «Ίμια».
Δείτε το ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος TCG Çeșme:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive