Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Deutsche Welle: Αποδεδειγμένος "φίλος" της Ελλάδας ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - Συγχαρητήρια Τσίπρα και Μητσοτάκη. ΒΙΝΤΕΟ


Μέσω twitter συνεχάρησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ. «Δεν ήταν ποτέ φειδωλός στην έκφραση της ευαίσθητης πλευράς της προσωπικότητάς του προς την πατρίδα μας»...
αναφέρει σε δημοσίευμά της για το προφίλ του νέου πρώτου πολίτη της Γερμανίας, η Deutsche Welle.
Τα συγχαρητήρια του προς τον Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter και σημειώνει ότι η εκλογή του αποτελεί μήνυμα ελπίδας, ενότητας και στήριξης σε δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες, σε μια στιγμή που η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις».
Συγχαρητήρια στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 1/3

Τα συγχαρητήρια του στο νέο Πρόεδρο της Γερμανίας για την εκλογή του, έδωσε μέσω Διαδικτύου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλω να συγχαρώ τον Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο νέος Πρόεδρος της Γερμανίας είναι ένας σπουδαίος Ευρωπαίος πολιτικός»,έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο προεδρος της ΝΔ.

Deutsche Welle: Ιδιαίτερη πολιτική προσωπικότητα.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Deutche Welle για τη σχέση του νέου Προέδρου της Γερμανίας με την Ελλάδα:
«Αυτή η ανθρώπινη πλευρά έγινε ακόμη πιο αισθητή στη δεύτερη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών, στην δεύτερη κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού του Βερολίνου. Στη διάρκειά της έχει διανύσει 400.000 χιλιόμετρα με το αεροπλάνο, σε συνολικά 219 ταξίδια ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τα τέσσερα τον οδήγησαν στην Ελλάδα.

Μόνο με τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο υπήρξαν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Γκίσεν, έχουν συναντηθεί πέντε φορές, τις τρεις διμερώς, τις υπόλοιπες στο Πότσνταμ και στο Αμβούργο, στο πλαίσιο Διασκέψεων του Οργανισμού Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιωτικής φύσης. Στην Ελλάδα ο Σταϊνμάιερ βρέθηκε και πάλι αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν ένα από τα τελευταία ταξίδια του στο εξωτερικό.

Στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης «Διαιρεμένες πατρίδες 1940-1950» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και αργότερα στη Εβραϊκή Συναγωγή, που αποκαταστάθηκε με γερμανική συνδρομή, έδειξε πόσο βαριά είναι γι αυτόν η ιστορική μνήμη αλλά και η ευθύνη της χώρας του για το μέλλον της Ευρώπης. «Ήταν πολύ επιπόλαιος ο λόγος τα τελευταία χρόνια - και στη δική μου χώρα - για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή από τη ζώνη Σένγκεν», τόνισε στην ομιλία του.

Στις πολιτικές επαφές που ακολούθησαν στην Αθήνα, έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την επανένωση της Κύπρου ως τελευταίας διαιρεμένης χώρας στην Ευρώπη. Το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Σταϊνμάιερ στήριξε οικονομικά και την περιοδεία της χορωδίας του σταθμού (της Ντόιτσε Βέλλε) στα Καλάβρυτα, τη Μήλο και την Αθήνα, ένα ταξίδι μνήμης, υπέρβασης και γνωριμίας με την Ελλάδα του σήμερα, με οδηγό τραγούδια από όλον τον κόσμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive