Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σαλί Μπερίσα: Ράμα και Βλαχούτιν (πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία) έχουν διασυνδέσεις με τον Σόρος

Σαλί Μπερίσα: Ράμα και Βλαχούτιν (πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία) έχουν διασυνδέσεις με τον Σόρος
Σφοδρή επίθεση στον Έντι Ράμα  εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας και πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό News 24.  Όπως έγραψαν πολλές αλβανικές εφημερίδες, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι «έβαλε δύο Κυβερνήτες να διευθύνουν τη χώρα»...
[εννοώντας τον Πρέσβη των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου και την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε Ρομάνα Βλαχούτιν].  Ποτέ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο Μπερίσα, δεν θα εξουσιοδοτούσε τον Πρέσβη Λου να ζητήσει από το Γενικό Εισαγγελέα να σταματήσει μια έρευνα.  Δεν μπορεί ένας Γενικός Εισαγγελέας, χωρίς νομοθετικές αρμοδιότητες, συνέχισε, να μπλοκάρει τη μεταρρύθμιση, όπως τον κατηγόρησε ο πρέσβης Λου.  Σημασία όμως μεγαλύτερη και ελληνικού ενδιαφέροντος είναι όσα είπε για τη Βλαχούτιν.  Ο Σαλί Μπερίσα είπε ότι η Ρομάνα Βλαχούτιν υποστηρίζει άνευ όρων την κυβέρνηση Ράμα και πρόσθεσε ότι Βλαχούτιν και κυβέρνηση Ράμα έχουν διασυνδέσεις με το Τζορτζ Σόρος.  Ο Μπερίσα κατηγόρησε επίσης τόσο τον πρωθυπουργό Ράμα όσο και τον αδελφό του Όλσι, ότι έχουν διασυνδέσεις με το έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών, και ότι ο Έντι Ράμα αποφυλάκισε συμμορίτες να τους χρησιμοποιήσει στις εκλογές.  Τέλος, στην ερώτηση εάν η Αντιπολίτευση θα μετάσχει στις εκλογές, ο Μπερίσα δήλωσε ότι η Αντιπολίτευση θα πρέπει πάση θυσία να μετάσχει στις εκλογές, εφόσον έχει φύγει ο Ράμα, διότι με το Ράμα δεν μπορεί να γίνουν εκλογές.  Πολύ πιο σκληρός με τη Βλαχούτιν, σημειώνει η εφημερίδα ΤΕΜΑ, ήταν σε εκπομπή του Vizion Plus, ο Πρόεδρος του ακραίου εθνικιστικού Κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, Kreshnik Spahiu, ο οποίος την αποκάλεσε «χωριάτισσα από την Κροατία, που ήρθε να γεμίσει τις τσέπες της στην Αλβανία και να φύγει».  Ποια είναι η Βλαχούτιν και γιατί αφορά την Ελλάδα Η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, που αναφερόταν σε «τσάμικο» πρόβλημα στην Ελλάδα, είχε στηθεί από την επικεφαλής της ΕΕ στα Τίρανα, κροατικής καταγωγής, Ρομάνα Βλαχούτιν.  Η Βλαχούτιν είχε συνεργαστεί με Ιταλίδα σύμβουλο που είναι στο γραφείο του Γιόχανες Χαν, και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.  Οι σχέσεις Βλαχούτιν-Ράμα είναι κυρίως «κερδοφόρες», αφού ο σύζυγος της Κροάτισσας επικεφαλής της ΕΕ στην Αλβανία, Σέρβος στην καταγωγή, συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Εντι Ράμα. [Διαβάστε αναλυτικά εδώ].  Όμως η Βλαχούτιν έχει και ένα οικονομικό σκάνδαλο με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί, που ξέσπασε πριν μερικές ημέρες  Η Βλαχούτιν αγόρασε έπαυλη-πρεσβευτική κατοικία 345 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 1,65 εκατ. ευρώ, που αναλογεί σε 4.780 το τετραγωνικό μέτρο, τη στιγμή, που στην ίδια περιοχή, «Rolling Hills» των Τιράνων, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, φαίνεται να κυμαίνεται από 1000-2000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive