Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης έρχεται στην Ελλάδα

Η 14η Μαΐου θα σηματοδοτήσει μια σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και τους πιστούς, καθώς πρώτη φορά το ιερό σκήνωμα της αγίας ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, θα βγει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα....

Η υποδοχή του λειψάνου θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως συνέβη τον Μάιο του 2015 με το σκήνωμα της αγίας Βαρβάρας. Μαζί του θα μεταφερθεί και τμήμα του Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού.

Το λείψανο της αγίας Ελένης θα φτάσει την Κυριακή 14 Μαΐου στις 5 το απόγευμα με ειδική πτήση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα το υποδεχτεί ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση στο ιερό προσκύνημα της αγίας Βαρβάρας, στον Δήμο Αιγάλεω. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού), από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Το σκήνωμα θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας έως τις 15 Ιουνίου. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.

Το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στη Βενετία. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211, στα χέρια σταυροφόρων, μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς. Το λείψανο αποτελείται από τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα) και το μεγαλύτερο τμήμα του υπόλοιπου σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive