Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ • Σούπερ απάτη στο Κολωνάκι. Ο «διευθυντής» της Εφορίας και η παγίδα με την επιστροφή 300.000 ευρώ!

Εζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο εξωτερικό μαζί με τον σύζυγό της, πρώην στέλεχος μεγάλων βρετανικών τραπεζών. Παρά την πείρα και τη μόρφωσή της, η 70χρονη από το Κολωνάκι βρέθηκε στο δόκανο απατεώνων και έφτασε στο σημείο να τους παραδώσει όχι μόνο τα χρήματα, αλλά ακόμη και τα κοσμήματα που είχε ασφαλίσει σε τραπεζική θυρίδα! Οι επιτήδειοι χτύπησαν φλέβα χρυσού, αρχίζοντας με ένα απλό τηλεφώνημα-παγίδα. ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ...

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν από τη συγκεκριμένη πρώην επιχειρηματία με ποιον τρόπο έπεσε θύμα της πανουργίας των απατεώνων, παρόλο που είχε τεράστια πείρα, μια και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό όπου ζούσε μόνιμα, ενώ ο Ελληνας σύζυγός της ήταν μεγαλοστέλεχος τραπεζικών ιδρυμάτων και επενδυτικών εταιριών.
Οπως τους κατήγγειλε η γυναίκα, όλα άρχισαν όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στο σπίτι της στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος στην άλλη άκρη της γραμμής τής συστήθηκε ως διευθυντής της τοπικής οικονομικής εφορίας, στην οποία υπάγονται τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της.
Πιστοποίηση
Ο άγνωστος είπε στην ανυποψίαστη γυναίκα ότι ο γιος της δικαιούται επιστροφή χρημάτων από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω αλλεπάλληλων λαθών που είχαν προηγηθεί και ήταν η αιτία να πληρώσει μεγάλα ποσά στην Εφορία. Της έκανε λόγο, μάλιστα, για το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000 ευρώ!
Η Κολωνακιώτισσα άκουγε με προσοχή τα λεγόμενα του «διευθυντή» και μάλιστα συμφωνούσε με τις παρατηρήσεις του. Οταν όμως, έκανε τη μαγική ερώτηση «τι χρειάζεται για να εισπράξει ο γιος μου το ποσό;», ο απατεώνας κατάλαβε ότι το ψάρι είχε τσιμπήσει το δόλωμα και... τράβηξε την «πετονιά»: «Το μόνο που θέλουμε είναι μια πιστοποίηση χρηματοπιστωτικής ικανότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχαν τα ποσά που δήλωνε το παιδί σας, αλλά και εσείς ως οικογένεια».
Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει τόσο βαθιά στην παγίδα, που δέχτηκε να την επισκεφθεί στο σπίτι της ο «διευθυντής» της εφορίας για να μελετήσει ο ίδιος τα χαρτιά που είχε! Ετσι, στο πολυτελές διαμέρισμα του Κολωνακίου όπου βρισκόταν μόνη η 70χρονη, καθώς εκείνες τις ημέρες ο σύζυγός της έλειπε στο εξωτερικό, εμφανίστηκε ένας καλοντυμένος μεσήλικας, ο οποίος συστήθηκε ως ο άνθρωπος που λίγο νωρίτερα μιλούσαν μαζί στο τηλέφωνο.
Εκείνη έψαξε στα συρτάρια του σπιτιού και στο γραφείο του συζύγου της, χωρίς όμως να βρει κάποιο χαρτί ή λογαριασμό τράπεζας που να ικανοποιεί τον «διευθυντή».
Ετσι, εντελώς ανυποψίαστη, του αποκάλυψε αφελώς ότι διατηρεί μια θυρίδα στο υποκατάστημα μιας τράπεζας στο Κολωνάκι!
Αυτό περίμενε και ο απατεώνας, που προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει έως εκεί, δήθεν για να πιστοποιήσει πως υπάρχει η οικονομική επιφάνεια για την είσπραξη των χρημάτων, ώστε να μη χαθεί η επιστροφή!
Ο καλοντυμένος κύριος
Η ηλικιωμένη δεν αντιλήφθηκε την κομπίνα και πήγε συνοδευόμενη από τον καλοντυμένο κύριο στην τράπεζα, όπου της επιτράπηκε η είσοδος στον χώρο με τις θυρίδες. Οταν πια είχε αποκαλυφθεί η απάτη, έλεγε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς της Ασφάλειας: «Ηταν απόλυτα διακριτικός, καθώς είχε καθίσει στην άκρη ώστε να μη δει το τι περιέχει η θυρίδα! Δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό».
Ο απατεώνας πήρε κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ σε μετρητά, με το πρόσχημα ότι θα... κατέγραφε τους αριθμούς στην Εφορία, αλλά και τα χρυσαφικά της 70χρονης, για τα οποία της είπε ότι θα τα επέστρεφε σε ένα 24ωρο μαζί με την επιταγή της επιστροφής χρημάτων από το Δημόσιο!
Οι αστυνομικοί, που εφιστούν την προσοχή των πολιτών και προειδοποιούν για τη δράση των απατεώνων και οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο αφελής αποδείχτηκε η γυναίκα με δεδομένο το επαγγελματικό παρελθόν της, τη ρώτησαν γιατί δεν πήρε τηλέφωνο τον γιο της.
Η απάντηση τους αποστόμωσε: «Μα, ζει μόνιμα στο εξωτερικό» δικαιολογήθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive