Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κορδελιό: Οδηγίες πόρτα πόρτα για την εκκένωση πριν την εξουδετέρωση της βόμβας με τα 153 κιλά εκρηκτικά

Με απόφαση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας και της οργανωμένης απομάκρυνσης 72.000 κατοίκων. Η εκκένωση των Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης...
(στον Δήμο Δέλτα δεν θα γίνει εκκένωση, αλλά παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα) θα αρχίσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής και θα έχει ολοκληρωθεί στις 10 το πρωί. Αφορά ακτίνα 1.900 μέτρων περιμετρικά του πρατηρίου υγρών καυσίμων όπου εντοπίστηκε η βόμβα (με τα 153 κιλά εκρηκτικά) του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Χθες υπάλληλοι του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου άρχισαν τη διανομή ενημερωτικών εντύπων πόρτα πόρτα, παρέχοντας οδηγίες για τη διαδικασία της απομάκρυνσης των κατοίκων, τα σημεία των στάσεων για τη μεταφορά με λεωφορεία και τους χώρους υποδοχής. Να σημειωθεί ότι την επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας θα «τρέξουν» έμπειροι στρατιωτικοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη εξουδετερώσει και μεταφέρει χιλιάδες εκρηκτικά και βόμβες.
Την Κυριακή, μεταξύ άλλων, θα γίνει διακοπή της παροχής φυσικού αερίου σε κατοικίες του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα, ενώ η θεία λειτουργία θα ολοκληρωθεί έως τις 9.30 το πρωί προκειμένου στη συνέχεια ο κόσμος να απομακρυνθεί από την περιοχή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα των δήμων, στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2311805300) και στην ιστοσελίδα pkm.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive