Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Οι προβλέψεις για Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Ο χάρτης του χιονιά

Το Ιόνιο θα είναι  ο πρώτος «σταθμός» του χιονιά από τη Σκανδιναβία, ο οποίος θα σαρώσει στη συνέχεια ολόκληρη τη χώρα! Η «Αριάδνη», όπως οι επιστήμονες βάφτισαν το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ελλάδα, θα φέρει για τρία 24ωρα θερμοκρασίες... Αρκτικής (σε ορισμένες ορεινές περιοχές ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -22 βαθμούς Κελσίου), καθώς και χιονοπτώσεις ακόμα και στην καρδιά της Αθήνας....

Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας περιλαμβάνει, όμως, και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και της νότιας Πελοποννήσου.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι περιφέρειες και οι δήμοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ψυχρή εισβολή. Ανοιχτοί από αύριο έως τη Δευτέρα θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο, ώστε να φιλοξενηθούν οι άστεγοι και να προστατευτούν από το κρύο.
 Παρασκευή: Η πιο «δύσκολη» ημέρα! Ανήμερα των Θεοφανίων η «Αριάδνη» θα βρεθεί πάνω από το Αιγαίο. Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, χιόνια -ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο- θα πέσουν σε Ηπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Μέχρι το βράδυ βοριάδες θα πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε πολλές περιοχές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος θα μένει «κολλημένος» υπό το μηδέν, δηλαδή θα σημειωθεί ολικός παγετός. Στα βόρεια ορεινά η ελάχιστη θερμοκρασία ίσως κατρακυλήσει στους -22 βαθμούς! Πιθανότατα λευκές νιφάδες θα πέσουν μετά το απόγευμα και στην Αττική, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει μόλις τους 6 βαθμούς (από τους 14 βαθμούς σήμερα).
 Σάββατο: Οι χιονοπτώσεις θα είναι συνεχείς και το κρύο τσουχτερό! Συγκεκριμένα, θα χιονίσει σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, ανατολική νησιωτική χώρα και Κρήτη. Δριμύ ψύχος θα «απλωθεί» και στην Αττική, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς! Οι χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο αναμένεται να είναι πυκνότερες και ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα βόρεια ηπειρωτικά ολικός.
 Κυριακή: Ο χιονιάς θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι πιο ήπιος. Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση έως 7 μποφόρ, και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε... μονοψήφιες τιμές!

1 σχόλιο:

  1. "Ανοιχτοί από αύριο έως τη Δευτέρα θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο, ώστε να φιλοξενηθούν οι άστεγοι και να προστατευτούν από το κρύο."
    Οι λαθρο βεβαια σε σπιτακια με κλιματισμο και μισθοδοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive