Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Εφτασαν στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του. Το πρόγραμμα ορκωμοσίας. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ουάσιγκτον έφτασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με την σύζυγό του, τις κόρες του και τους γιους του ενόψει της ορκωμοσίας του, την Παρασκευή το μεσημέρι. 
Έφτασε στην Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας του ο Ντόναλντ Τραμπ
Φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, η οποία φόραγε γυαλιά ηλίου και ένα σκούρο παλτό. Μαζί τους ήταν και ο γιος τους Μπάρον....

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Άντριους όπου σταθμεύει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του μετά την ορκωμοσία του.
Αποτέλεσμα εικόνας για Εφτασαν στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του
Ο δισεκατομμυριούχος μετέβη αμέσως στο ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον το οποίο φέρει το όνομά του –το Trump International Hotel, κι εγκαινίασε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας– προκειμένου να γευματίσει με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
Όπως επιτάσσει η παράδοση, ο μεγιστάνας θα κοιμηθεί σήμερα το βράδυ στην Ουάσιγκτον στην επίσημη κατοικία Blair House. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Εφτασαν στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του
Θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, μετά την ορκωμοσία του, την Παρασκευή το μεσημέρι.
 Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος μέσω Tweeter στον αμερικανικό λαό δήλωνε βέβαιος ότι με τη βοήθειά του μπορεί να ξανακάνει μεγάλη την Αμερική.
Getting ready to leave for Washington, D.C. The journey begins and I will be working and fighting very hard to make it a great journey for..
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει την ημέρα που ορκίζεται πρόεδρος, μια «πολύ προσωπική» ομιλία που θα είναι διανθισμένη από «φιλοσοφικές» σκέψεις, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του.
«Θα είναι μια πολύ προσωπική κι ειλικρινής παρουσίαση του οράματός του για την χώρα» δήλωσε ο Σον Σπάισερ.
Από τις 18:00, η ΕΡΤ θα μεταδίδει απευθείας όλη την προετοιμασία αλλά και την τελετή ορκωμοσίας που θα ξεκινήσει στις 18:30.
Στο Καπιτώλιο όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη μεγάλη μέρα και την πολυ-αναμενόμενη τελετή ορκωμοσίας. Ένας τεράστιος μηχανισμός ασφαλείας βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η αστυνομία προβλέπει την άφιξη σχεδόν 900.000 ανθρώπων , υποστηρικτών του Τραμπ και μη.
Επιλεγμένες σχολικές μπάντες που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση μετά την ορκωμοσία αναχωρούν σε κλίμα ενθουσιασμού.
Το κλίμα δε θα είναι όμως μόνο πανηγυρικό. Πολλές οργανώσεις ετοιμάζουν διαμαρτυρίες εναντίον του Ντ Τραμπ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας

15.30 (ώρα Ελλάδας, 08.30 ώρα Ουάσινγκτον): Ο Τραμπ, ο Πενς και οι οικογένειές τους παρακολουθούν τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.
16.30: Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ υποδέχονται στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για τσάι.
18.30: Τα δύο ζευγάρια πηγαίνουν μαζί, με την ίδια αυτοκινητοπομπή, στο Καπιτώλιο, το κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Από τις 16.30 θα ξεκινήσει έξω από το Καπιτώλιο, στη δυτική πρόσοψή του, η τελετή της ορκωμοσίας, με τραγούδια και μουσική. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, διπλωμάτες και πρώην πρόεδροι. Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους δεν θα παραβρεθεί λόγω ασθενείας, παρόντες όμως θα είναι ο Τζίμι Κάρτερ, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Ου. Μπους και η Χίλαρι Κλίντον.
18.30: Εναρκτήριες ομιλίες. Ακολουθεί η ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στα νέα καθήκοντά του από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας.
19.00 (ώρα Ελλάδας, 12.00 ακριβώς ώρα Ουάσινγκτον): Ορκίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς. Ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: εκείνη στην οποία ορκίστηκε ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν και μία που του δώρισε η μητέρα του το 1955. Κατόπιν ο Τραμπ θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μια νεαρή σοπράνο, η 16χρονη Τζάκι Ιβάντσο, θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο.
19.30: Λήξη της τελετής. Τηρώντας την παράδοση, ο Τραμπ και ο Πενς θα γευματίσουν στο Κογκρέσο.
21.30: Ο νέος πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του θα παρακολουθήσουν μια στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο.
22.00-24.00: Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς διασχίζουν τα 2,4 χιλιόμετρα της Λεωφόρου Πενσιλβάνια που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο, ακολουθούμενοι από 8.000 ανθρώπους: εκπροσώπους των διαφόρων σωμάτων του στρατού, λυκείων και πανεπιστημίων, των υπηρεσιών ασφαλείας, βετεράνων, ακόμη και μια ομάδα τρακτέρ.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

Από τις 02.00 μέχρι τις 6.00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και οι σύζυγοί τους θα παραστούν σε τρεις επίσημους χορούς, δύο στο Συνεδριακό Κέντρο Γουόλτερ Ι. Ουάσινγκτον και ο τρίτος στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής. Σε όλη την πρωτεύουσα θα οργανωθούν επίσης και άλλοι χοροί, περισσότερο ή λιγότερο επίσημοι.
17.00-18.00 (ώρα Ελλάδας): Ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς θα παραστούν στην Τελετή της Οικουμενικής Προσευχής, στον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive