Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

20.000 ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ 7 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ "ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ" ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΣ" ΕΥΡΩΠΗΣ; 20.000 ευρώ !! Απορία; ΚΑΜΙΑ !! Πίνακας

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχεδόν 200 δισ. ευρώ, ή ένα ολόκληρο ΑΕΠ
Σχεδόν 200 δισ. ευρώ, ή ένα ολόκληρο ΑΕΠ, δλδ 20.000 ο ΚΑΘΕ Έλληνας, έχασαν από τις περιουσίες τους οι Έλληνες από το 2008 έως σήμερα, υπολογίζει το τμήμα αναλύσεων του ΣΕΒ. Οι αναλυτές του ΣΕΒ επισημαίνουν ότι η καθαρή περιουσία των Ελλήνων αποτιμάται πλέον σε...
€856 δισ. Το 2009 η αξία είχε φθάσει το 1,023 τρισ ενώ πριν η χώρα μπει στο ευρώ κυμαινόταν στα €683 δισ.
Παράλληλα, τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα είναι πιο ισοκατανεμημένα, τηρουμένων των αναλογιών, από πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκοσμίως.
Όπως υπογραμμίζει ο ΣΕΒ το είδος του αναπτυξιακού προτύπου που ακολούθησε η χώρα μας στην περίοδο πριν από την κρίση, διευκόλυνε τη συσσώρευση περιουσίας μέσω του υπερδανεισμού του Δημοσίου και της μεγάλης παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.
Τα χρήματα όμως πήγαιναν με πελατειακή λογική στην κατανάλωση και την αναίτια μεγέθυνση του κράτους και όχι στις επενδύσεις και δεν υπήρχαν πλεονάσματα για να εξυπηρετηθούν τα χρέη.
Αυτό που δεν φαίνεται στα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης των Ελλήνων και δεν προβάλλεται επαρκώς, σύμφωνα με τους αναλυτές του ΣΕΒ, είναι τα τεράστια ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος που θα συνεχίσουν να απορροφούν σημαντικούς πόρους και στο μέλλον, θέτοντας περιορισμούς στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, εάν δεν αντιμετωπισθούν. Οι παλαιότερες γενιές στην ουσία δανείσθηκαν όχι μόνο τις αποταμιεύσεις των ξένων, αλλά και τις μελλοντικές αποταμιεύσεις των παιδιών τους.
periousia_enilika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive