Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Μουσουλμάνοι Αλβανοί βανδάλισαν 100 ελληνικά σπίτια στη Βόρεια Ήπειρο. ΒΙΝΤΕΟ

Μουσουλμάνοι Αλβανοί βανδάλισαν 100 ελληνικά σπίτια στη Βόρεια Ήπειρο
Περισσότερα από εκατό σπίτια στα χωριά της Δρόπολης, στην καρδιά δηλαδή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, λεηλατήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μία σύλληψη...
από τις αλβανικές αστυνομικές Αρχές, μεταδίδει το Epirus Post.
Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του ακραίου Ταχίρ Βέλιου κατέβασε την ελληνική σημαία από εκκλησία της περιοχής και την κατέστρεψε.
Κάτοικοι μαρτυρούν ότι βρέθηκαν κι άλλες σημαίες καμένες μάλιστα, στα σπίτια τα οποία άνοιξαν επιτήδειοι, δήθεν για να κλέψουν.
Μόνο που από τα σπίτια αυτά, δεν κλάπηκε τίποτα… Οι άγνωστοι όμως που έδρασαν άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής..
Σε αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους αποδίδει, με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή του Δήμου Δρόπολης νομού Αργυρόκαστρου, «το κύμα κλοπής κατοικιών, την υποστολή των ελληνικών σημαιών, την καταστροφή των πινακίδων στην ελληνική γλώσσα, τα διάφορα συνθήματα περί Τσαμουριάς κ.ά.», που έχει ενσκήψει τον τελευταίο καιρό στα χωριά της ομογένειας.
Στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή προσθέτει ακόμα ότι «όλα αυτά τα συμβάντα συμπεριλαμβάνονται στην εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας των κατοίκων της περιοχής, με την ανοιχτή ανοχή της τοπικής Αστυνομίας, για τη δράση της οποίας στον Δήμο έχουμε πολλά ερωτηματικά».
Η ανακοίνωση εκδόθηκε αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή των προέδρων των τριάντα έξι κοινοτήτων που απαρτίζουν τον Δήμο Δρόπολης, το οποίο συνήλθε για να εξετάσει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχουν λάβει τα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια μελών της ελληνικής μειονότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν διαρρήξεις σε περισσότερα από εκατό σπίτια στον Δήμο Δρόπολης.
Ομιλητές σημείωσαν ότι οι δράστες έχουν άριστη πληροφόρηση γύρω από τους στόχους που χτυπούν.
Όπως αναφέρθηκε επιλέγουν σπίτια, από τα οποία οι οικογένειες απουσιάζουν ακόμα και για λίγες ημέρες.
Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι σε δύο σπίτια Ελλήνων οι διαρρήκτες έκαψαν προκλητικά στις αυλές τους τις ελληνικές σημαίες που βρήκαν εκεί, ενώ δεν πήραν μαζί τους κάποιο άλλο αντικείμενο.

Δείτε και βίντεο του με σχετικό ρεπορτάζ του STAR:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive